Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
PostNL en vakorganisaties definitief akkoord over nieuw sociaal plan
Beeld: PostNL

PostNL en vakorganisaties definitief akkoord over nieuw sociaal plan

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft met vakorganisaties FNV, Bond van Post Personeel (BVPP) en CNV na instemming van hun leden een definitief akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. Dit meldde het postbedrijf dinsdagmiddag.

Het sociaal plan geldt vanaf 1 september 2021 en loopt tot en met 31 augustus 2024. Het plan is van toepassing op alle medewerkers die vallen onder de cao voor PostNL en bevat de afspraken die gelden bij eventuele reorganisaties bij PostNL, aldus het bedrijf.

Een belangrijk onderdeel van het sociaal plan is de doorstroompremie. Deze premie is bedoeld om werknemers te stimuleren zich te blijven ontwikkelen en bijvoorbeeld over te stappen naar een andere baan bij één van de groeiende onderdelen van PostNL. 

Medewerkers die hiervoor in aanmerking komen, kunnen daarvoor maximaal 3.500 euro ontvangen, aldus PostNL. Om kansrijk te blijven op de arbeidsmarkt kunnen medewerkers van PostNL ook gebruik maken van de begeleiding door Mobility, het mobiliteitsprogramma van PostNL. Zij krijgen dan begeleiding van werk naar werk. 

Nieuw is het opleidingsbudget van maximaal 2.500 euro, volgens PostNL, en verder kunnen medewerkers gebruik maken van een vrijwillige seniorenregeling. Hiermee kan een medewerker eerder uit dienst treden als hij of zij binnen vijf jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en tenminste 25 jaar in dienst is bij PostNL, aldus het postbedrijf.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Vraagtekens bij dividend PostNL
  2. "PostNL ziet enige versnelling bij pakketbezorging"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL kopen verkopen

90% zegt kopen

21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.