Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'OPEC+ kan besluit over productieverhoging terugdraaien'

'OPEC+ kan besluit over productieverhoging terugdraaien'
Beeld: OPEC

(ABM FN-Dow Jones) Het besluit van OPEC+ om de olieproductie te verhogen, kan alsnog teruggedraaid worden op de komende vergadering van het oliekartel op 1 september. Dit heeft olieminister Mohammad Abdulatif al-Fares van Koeweit tegen persbureau Reuters gezegd.

Op woensdag komt oliekartel OPEC, samen met diens partners, bij elkaar om de in juli afgesproken maandelijkse verhoging van de olieproductie met 400.000 vaten per dag in de aankomende maanden te bespreken.

"Nu de vierde golf van de coronacrisis in sommige gebieden toeslaat, moeten we terughoudend zijn en de geplande verhoging opnieuw overwegen", aldus de olieminister.

De Amerikaanse president Joe Biden drong er recent nog op aan dat OPEC+ de olieproductie zou verhogen om een verdere stijging van de olieprijzen een halt toe te roepen, omdat de hoge prijzen het mondiale economische herstel in gevaar brengen.

Fares zei dat leden van het oliekartel hier op verschillende manieren tegenaan kijken. "Er zijn bijeenkomsten met OPEC-landen, vooral met de Golfstaten, waarin duidelijk wordt dat er verschillende meningen zijn."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 30 augustus 2021 12:52
    Als een prijsverhoging mee gaat helpen aan een ander systeem van kennisoverdracht, heeft het mijn zegen. Dat gereis om dagelijks minuscule beetjes 'academische kennis' te vergaren, kan toch niet veel langer serieus genomen worden.
    "Studenten moeten worden geholpen aan kamers" (straks 50.000 tekort!)en de 20 jarige banketbakker of kapster "kunnen kan iets ernstigs" krijgen!
    "Postkoetsdenken" in een 5G tijdperk.
    En voor dat broodnodige "samen zijn" dan, dat de studenten nodig hebben?
    Daar zijn lokaal in hun oorspronkelijke woonomgeving prima oplossingen voor te bedenken.
  2. barondehuile 30 augustus 2021 13:19
    Verlagen van de productie heeft als zeer waarschijnlijk gevolg dat de fossiel energie prijzen stijgen. Dat heeft ook drie positieve kanten, nl ten eerste dat er een betere concurrentie positie ontstaat voor alternatieve bronnen in het algemeen. Dat willen we allemaal, niet alleen voor het klimaat, maar ook omdat fossiel op termijn toch op is. Ten tweede levert de prijsverhoging van fossiel meer winst op voor de grote fossiel gerelateerde bedrijven (bijv. Shell/Total/BP), die dit weer in meer groene energie kunnen investeren, want de overgang van fossiel naar alternatieve energie bronnen zal toch via de bestaande energie keten lopen; tot nu toe hebben de kleine initiatieven nog nauwelijks iets uitgemaakt. Een derde voordeel van dure energie (fossiel) is dat mensen minder gaan gebruiken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links