Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HP presteert boven eigen verwachting

HP presteert boven eigen verwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) HP Inc heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar boven de eigen verwachting gepresteerd, maar de omzet en opbrengsten uit PC-verkopen vielen de markt tegen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de fabrikant van personal computers en printers.

CEO Enrique Lores sprak van een solide kwartaal. De nettowinst verbeterde van 700 miljoen naar 1,1 miljard dollar, of 0,92 dollar per aandeel. Vooraf rekende HP zelf op een winst per aandeel van 0,77 tot 0,81 dollar. 

De aangepaste winst was met 1,00 dollar ook beter dan de 0,81 tot 0,85 dollar die het bedrijf voorspelde. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,84 dollar per aandeel.

De operationele marge verbeterde op jaarbasis van 5,4 naar 9,0 procent, terwijl de omzet met 7 procent steeg naar 15,3 miljard dollar. Hier ging de markt uit van 15,9 miljard dollar.

Het leeuwendeel van de omzet kwam uit de verkoop van PC's en laptops, maar die omzet van 10,4 miljard dollar was vlak ten opzichte van een jaar eerder. De omzet uit printeractiviteiten steeg met 24 procent tot 4,9 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende vierde kwartaal rekent HP op een winst per aandeel van tussen de 0,82 en 0,88 dollar en een aangepaste winst per aandeel van 0,84 tot 0,90 dollar. 

Voor heel het boekjaar 2021 gaat HP uit van een winst per aandeel van 3,56 tot 3,62 dollar en een aangepaste winst per aandeel van 3,69 tot 3,75 dollar.

Verder verwacht het bedrijf een vrije kasstroom van tenminste 4 miljard dollar.

Het aandeel HP sloot donderdag licht lager. In de nabeurshandel daalde het aandeel 2 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HP 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links