Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetdaling voor Royal Delft door minder bezoekers

Omzetdaling voor Royal Delft door minder bezoekers
Beeld: Porceleyne Fles

(ABM FN-Dow Jones) Royal Delft Group heeft in de eerste helft van 2021 de omzet flink zien teruglopen, maar er werd toch winst geboekt dankzij stabiele huuropbrengsten uit vastgoed. Dit bleek dinsdagochtend uit cijfers van de maker van sieraardewerk uit Delft.

"De winstgevende vastgoedactiviteiten vormen dit jaar een belangrijk onderdeel van het resultaat", aldus CEO Henk Schouten. "Ook de stijging van de Business-to-Business omzet levert een positieve bijdrage. Door de stijgende bezoekersaantallen sinds 5 juni neemt het effect van coronapandemie op de omzet langzaam af."

De halfjaaromzet daalde op jaarbasis van bijna 2,5 miljoen naar 2,1 miljoen euro. Het EBITDA-resultaat was 0,9 miljoen euro positief tegenover 22.000 euro negatief een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 548.000 euro positief, tegen een negatief resultaat van 478.000 in de eerste helft van 2020.

Onder de streep restte een winst van 317.000 euro. Een jaar eerder was nog sprake van een verlies van 364.000 euro. Naast de stabiele huuropbrengsten, profiteerde Royal Delft van corona-gerelateerde subsidies en het terugbrengen van de kosten.  

De solvabiliteit bedroeg eind juni 55,9 procent tegen 59,6 procent in juni 2020. Royal Delft spreekt zelf van een sterke financiële positie.

Outlook

"Ondanks de openstelling van de musea op 5 juni, blijft het onzeker of de buitenlandse bezoekers weer massaal naar Nederland trekken. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat een vooruitblik voor het tweede halfjaar niet mogelijk is", aldus het bedrijf. "Royal Delft zal optimaal gebruik blijven maken van de regelingen die aangeboden worden door de overheid."

Als gevolg sprak Royal Delft geen verwachting uit voor het resultaat over heel 2021.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Porceleyne Fles 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Porceleyne Fles Koninklijke

13,000 25 sep
+0,500 +4,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links