Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: sterke resultaten Heijmans

Beursblik: sterke resultaten Heijmans
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Heijmans over het eerste halfjaar zijn zonder rekening te houden met de aanvullende voorziening van 34 miljoen euro een stuk beter dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit een analyse door ING van de interimresultaten van de Brabantse bouwer.

ING gaf daarin aan dat het wel rekening had gehouden met een aanvullende voorziening voor het Wintrack II-project, maar dat de omvang daarvan erg lastig te voorspellen valt. ING ging vooraf uit van een onderliggend operationeel resultaat (EBITDA) van 38 miljoen euro, waar Heijmans 35 miljoen rapporteerde, inclusief de genoemde voorziening. Als deze buitenbeschouwing wordt gelaten, bedroeg de EBITDA 69 miljoen euro.

Ook de schuldpositie van het bedrijf verschilde aanzienlijk van de verwachting van ING, die vooraf rekening hield met een nettoschuld van 18 miljoen euro. Heijmans maakte een positieve kaspositie bekend van 44 miljoen euro aan het eind van het eerste halfjaar van dit jaar. Onder andere dit cijfer illustreert de sterke balans van het bouwbedrijf, meent de bank.

Met betrekking tot de outlook stelde ING vast dat deze circa 30 procent boven de huidige inschatting van de bank ligt, exclusief de Wintrack-voorziening. Heijmans verwacht voor dit jaar een EBITDA vergelijkbaar met het niveau van 2020, dat toen lag op 85 miljoen euro.

ING heeft een koopadvies voor het aandeel Heijmans met een koersdoel van 16,75 euro.

De koers van het aandeel Heijmans noteerde vrijdag op een groen Damrak 7,4 procent lager op 12,20 euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 50% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heijmans

13,800 17:35
+0,140 +1,02%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links