Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstverdubbeling voor Novisource

Winstverdubbeling voor Novisource
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Novisource heeft in de eerste helft van het jaar een hogere winst en omzet geboekt. Dit meldde de beursgenoteerde Business & IT consultant donderdag.

Novisource boekte in de eerste zes maanden van 2021 een 4 procent hogere omzet van 6,9 miljoen euro en een terugkerende EBITDA van 1,1 miljoen euro, in vergelijking met 0,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een winst van 0,6 miljoen euro, tegen 0,3 miljoen euro een jaar eerder. De winst per aandeel steeg van 2,2 naar 5,2 eurocent.

Deze sterke verbetering is volgens het bedrijf het resultaat van een hogere productiviteit. Het resultaat werd daarentegen juist gedrukt door een eenmalige last van 0,2 miljoen euro. Exclusief deze last verdiende Novisource 6,1 eurocent per aandeel.

Tijdens de jaarvergadering half juli kreeg het concern al de unanieme steun voor een wijziging van de statuten en een naamverandering van de beursvennootschap in Almunda Professionals.  "Deze wijziging zal op korte termijn worden geëffectueerd", zei het bedrijf.

Outlook

Novisource is voor de tweede jaarhelft positief gestemd. Het bedrijf verwacht dat de resultaatsverbetering in de tweede helft van het jaar zal doorzetten. Novisource voorziet nog altijd een terugkerend EBITDA van 1,9 miljoen euro in 2021.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALMUNDA PRO NV 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ALMUNDA PRO NV

1,240 19 mei
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links