Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: sterke cijfers BAM

Beursblik: sterke cijfers BAM
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft in de eerste helft van 2021 goed gepresteerd en de balans oogt ook sterk, maar dat geldt minder voor de outlook voor de tweede jaarhelft. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

De EBITDA van 157 miljoen euro was flink hoger dan de 128 miljoen euro waarop ING rekende. De consensus zat op 110 miljoen euro.

BAM mikt voor 2021 op een aangepaste EBITDA-marge van ongeveer 3,5 procent. De consensus rekent op 3,4 procent. "Maar gezien de sterke marge van 4,3 procent in de eerste jaarhelft impliceert de outlook een marge van ongeveer 2,7 procent in de tweede helft van 2021", aldus Hollestelle. En dat terwijl het vierde kwartaal doorgaans het beste kwartaal voor een aannemer als BAM is, voegde hij toe.

De analist denkt dat risicoprojecten bij Infra en onzekerheid over uitstaande claims de reden zijn voor die voorzichtige outlook van BAM.

ING heeft een Houden advies op BAM. Het aandeel daalde donderdag 0,5 procent naar 2,68 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 95% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

2,538 25 okt
-0,040 -1,55%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links