Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: bitcoin als betaalmiddel ongeschikt

Video: bitcoin als betaalmiddel ongeschikt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bitcoin is als betaalmiddel ongeschikt en moet worden gezien als een zeer speculatieve belegging. Dit zei beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN AMRO voor de camera van ABM Financial News.

De beleggingsstrateeg kijkt naar de plussen en minnen van bitcoin en probeert antwoord te geven op de vraag of de cryptomunt als toekomstig betaalmiddel of meer als belegging moet worden gezien.

"Hoe langer bitcoin bestaan, hoe groter de kans dat de cryptocoin onder ons blijft", zei Wessels. "Hoewel bitcoin als betaalmiddel enig voordeel biedt bij grote internationale transacties, spreken de meeste argumenten tegen de cryptomunt als betaalmiddel", voegde hij toe.

"Het is inefficiënt als we kijken naar de aanschaf, tijd en kosten van een transactie, het elektriciteitsverbruik en het omrekenen als prijzen niet in bitcoin worden weergegeven. Een ander punt dat wordt onderschat is dat een decentraal geldsysteem de soevereiniteit van landen aantast en daarmee niet in hun belang is. Ook heeft bitcoin geen stabiel prijsniveau en wordt dat alleen maar minder als we de crypto meer gaan gebruiken", aldus de beleggingsstrateeg.

"Tot slot laat de geschiedenis zien dat zowel een decentraal als rigide geldsysteem, zoals een eventuele bitcoinstandaard, vaker tot recessies leiden. Dat zou ten kosten gaan van onze welvaart", aldus Wessels.

Klik hier voor: bitcoin als betaalmiddel ongeschikt

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 15 augustus 2021 10:20
    Allemaal waar. Wat ik een belangrijk argument vind tegen bitcoin is het feit dat je het niet kunt lenen, de belangrijkste reden van de economische vooruitgang in afgelopen eeuw. Door toegenomen geldhoeveelheid is er nu meer welvaart. De bitcoin is in aantal beperkt en zal bij algemeen gebruik steeds duurder worden. Je geleende bitcoin zal dus steeds duurder worden en terugbetalen zal niet meer gaan. Koop dan maar eens een huis met geleende bitcoin en probeer dat over 30 jaar maar eens terug te betalen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links