Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: techbeleggers moeten selectiever worden

Beursblik: techbeleggers moeten selectiever worden
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse blijft licht overwogen op techaandelen, maar vindt het inmiddels wel tijd om selectiever te zijn. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

Volgens Credit Suisse hebben veel partijen de aankoop van soft- en hardware naar voren gehaald. Ook zijn de online marketinguitgaven door de coronacrisis al flink gestegen. Ook zijn de waarderingen inmiddels stevig. En, zo waarschuwde de bank, techaandelen presteren doorgaans een stuk slechter als de ISM daalt.

Toch blijft het advies Overwogen, onder meer omdat tech cyclisch is en er nog weinig tekenen van "overinvesteringen" zijn. Anderzijds is tech ook steeds defensiever, aldus de bank, wijzend op de kasposities van veel techbedrijven en dat deze bedrijven relatief weinig mensen in dienst hebben. Ook faciliteren techbedrijven mogelijkheden om de kosten te verlagen, waar klanten naar op zoek gaan bij economische tegenwind.

"Veel bull markets eindigden met een groeibubbel, en daar zitten we nu nog niet in", vindt Credit Suisse. Ook strengere regelgeving waarmee techbedrijven mogelijk te maken krijgen, zijn overzichtelijk.

Aantrekkelijke aandelen vindt Credit Suisse onder meer ASML, Broadcom en STMicroelectronics.

Ook over sommige Chinese techaandelen is Credit Suisse te spreken. "Zij ogen goedkoop." De bank noemde als voorbeeld Baidu.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 56% zegt kopen 16 stemmen
Baidu 69% zegt verkopen 13 stemmen
STMicroelectronics 60% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ASML Holding 16:04
  663,900
  +1,03% +6,800
 2. Baidu 20 okt
  180,960
  +1,09% +1,960
 3. 37,455
  +1,45% +0,535

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links