Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel ForFarmers

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel ForFarmers
Beeld: ForFarmers

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor het aandeel ForFarmers verlaagd van 6,00 naar 5,20 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek vrijdag uit een analyse van de resultaten van de producent van veevoer over het eerste halfjaar door het analistenhuis.

Degroof Petercam gaf vrijdag aan dat de onderneming met de resultaten de prognoses weer niet haalde. Met het oog op de outlook voor de tweede jaarhelft van dit jaar concludeerde het analistenhuis dat ForFarmers rekening houdt met een onderliggend operationeel resultaat (EBITDA) van 90 miljoen euro, ruim 10 miljoen euro onder de raming van de Degroof Petercam.

De volumes bij ForFarmers stegen in de eerste zes maanden met 1,9 procent tot 4,9 miljoen ton, maar op autonome basis daalden deze met 0,5 procent. De omzet steeg met 12,1 procent en 7,7 procent zonder overnames, omdat hogere grondstofprijzen doorberekend konden worden aan klanten. De onderliggende EBITDA kwam echter 15,4 procent lager uit op 40,8 miljoen euro en de onderliggende nettowinst daalde met 26,6 procent tot 17,9 miljoen euro. 

ForFarmers herhaalde de doelstellingen voor 2025, maar Degroof benadrukte dat deze steeds meer afhankelijk worden van overnames.

Het aandeel ForFarmers noteerde vrijdag op een rood Damrak 4,5 procent lager op 4,73 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ForFarmers 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ForFarmers

4,035 15:46
+0,010 +0,25%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links