Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEA waarschuwt voor lagere vraag naar olie door deltavariant

IEA waarschuwt voor lagere vraag naar olie door deltavariant
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De snelle verspreiding van deltavariant van het coronavirus en de impact ervan op de mondiale economie leidt dit jaar tot een lager olieverbruik dan eerder ingeschat. Dit stelde het Internationale Energieagentschap donderdag in een nieuw maandrapport.

De IEA denkt overigens nog altijd dat het vraagpeil van voor de uitbraak van de coronapandemie in de tweede helft van volgend jaar weer wordt geëvenaard.

Voor 2021 verlaagde het agentschap de vraag naar olie in de mondiale markt met 100.000 vaten per dag, terwijl voor 2022 de vraagraming juist werd verhoogd met 200.000 vaten per dag.

Qua productieniveaus meldde het IEA dat Saoedi-Arabië in juli zijn productie met 540.000 vaten verhoogde naar 9,46 miljoen vaten per dag. De OPEC-plus produceerde in die maand 720.000 vaten per dag meer.

Olie noteerde donderdag vrijwel onveranderd. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het rood op 69,11 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 71,37 dollar werd betaald, een daling van 0,1 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links