Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Ahold Delhaize

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Ahold Delhaize
Beeld: Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel Ahold Delhaize verhoogd van 24,00 naar 25,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Berenberg wees daarin op de breed gedragen sterke vraag in de boodschappenmarkt, ofschoon het bedrijf wel rekening moet houden met toenemende concurrentie, inflatie en het online segment. Berenberg is van echter van mening dat deze factoren kunnen worden bezworen door een combinatie van kostenbesparingen en volumestijging.

De gang van zaken in het tweede kwartaal bracht Ahold Delhaize er woensdag toe de outlook voor 2021 nogmaals te verhogen. Maar die nieuwe outlook blijft volgens deze zakenbank aan de conservatieve kant. Berenberg gaat uit van een groei van de winst per aandeel van 20 procent in 2021, afgezet tegen 2019, het niveau van voor de coronapandemie. Ahold Delhaize zelf mikt met de nieuwe outlook op een groei van de winst per aandeel met 15 tot 20 procent.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot woensdag 3,3 procent hoger op 27,74 euro. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

28,010 15:26
+0,240 +0,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links