Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: meer locaties is topprioriteit Fastned

Beursblik: meer locaties is topprioriteit Fastned
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van Fastned waren geen grote verrassing, maar belangrijker is dat de expansieplannen onverminderd door worden gezet. Dit zei analist Juri Zanieri van zakenbank Kempen dinsdag tegen ABM Financial News.

"De omzet was goed, de operationele EBITDA zelfs extreem goed", oordeelde Zanieri. "Eindelijk zien we operationele leverage, ondanks dat de kosten door meer personeel iets stegen." De analist wees erop dat Fastned "erg hoge marges" weet te halen.

De topprioriteit voor Fastned blijft evenwel de bouw van nieuwe oplaadstations, en die outlook is voor 2021 verhoogd naar meer dan 45. Dit betekent dat Fastned het opgehaalde kapitaal ook daadwerkelijk gebruikt voor een versnelling, "en dat is waarop ik wachtte".

"Hoe meer locaties hoe groter het visnet", meent Zanieri. Hij benadrukte dat momenteel maar circa 2 procent van de auto's in Europa elektrisch is. Om die penetratie te vergroten, is het volgens de analist noodzakelijk dat het aanbod van oplaadstations goed is. Als het aanbod goed is, volgt de vraag, en niet andersom, aldus de analist.

"De resultaten bevestigen dat alles gaat zoals we verwachten", zei Zanieri. De komende maanden hoopt hij op berichtgeving dat Fastned in Frankrijk en Duitsland spijkers met koppen heeft weten te slaan met nieuwe vergunningen voor laadstations. In Nederland is het netwerk van Fastned volgens Kempen al heel sterk, maar voor groei is succes in het buitenland dus ook noodzakelijk. "Ze moeten nu toeslaan, anders is iemand anders ze voor", en als een locatie eenmaal is vergeven aan een andere partij, dan is die locatie eigenlijk voor goed verloren, aldus Zanieri.

Een nieuwe locatie ontwikkelen, inclusief het papierwerk, dat nog de meeste tijd vergt, schat Zanieri op ongeveer twee jaar. 

Kempen heeft een koopadvies op Fastned. Het aandeel steeg dinsdag 3, procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned
  2. 16 apr Beursblik: tegenvallend kwartaal Fastned

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

FASTNED

24,000 18 apr
+0,700 +3,00%
Premium

Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links