Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Credit Suisse verhoogt taxaties ArcelorMittal

Credit Suisse verhoogt taxaties ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft de taxaties voor ArcelorMittal verhoogd na de sterke kwartaalcijfers en de positieve outlook die de staalreus recent afgaf.

Dit jaar zal Mittal vermoedelijk een EBITDA realiseren van 18,2 miljard dollar. Dat zal in 2022 11,4 miljard dollar zijn, denkt Credit.

"Hoewel de EBITDA van ArcelorMittal in het tweede kwartaal verraste, door 8 procent hoger uit te vallen dan de consensus, was de echte verrassing de outlook", aldus analist Carsten Riek. ArcelorMittal denkt dat de EBITDA in het lopende derde kwartaal nog hoger uitvalt dan in het tweede kwartaal.

"We denken dat de markt de piekwinst in 2021 zal negeren en liever focust op de duurzame winstontwikkeling, nu er signalen zijn dat de staalprijzen weer teruglopen […] en de winsten dit ook zullen doen."

Credit Suisse heeft een Neutraal advies op ArcelorMittal. Het koersdoel voor de Amerikaanse notering werd verhoogd van 31,00 naar 34,00 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 92% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal

28,425 25 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links