Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Berenberg verhoogt koersdoel ING

Berenberg verhoogt koersdoel ING
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 12,50 naar 14,00 euro, met behoud van het koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van de zakenbank.

Nu toezichthouders banken weer groen licht geven om betekenisvolle hoeveelheden kapitaal uit te keren aan aandeelhouders, rekenen beleggers op hoge rendementen in de sector. Maar niet alle banken zijn gelijk en ING is zeer terughoudend geweest in zijn kapitaalplanning, volgens de analisten van Berenberg. Volgens hen is de kernkapitaalratio bij ING van 15,4 procent, onder toekomstige Basel IV-regels, maar liefst 390 basispunten beter dan die van de Franse sectorgenoot BNP Paribas.

ING wil 300 basispunten overtollige cash terug laten vloeien naar de aandeelhouder en dat betekent dat deze in de komende drie jaar een jaarlijks rendement van 14 procent tegemoet kan zien. De 300 basispunten staan voor 9,2 miljard euro, of 21 procent van de huidige beurswaarde van ING.

Met een dergelijk "zeer overtuigend" vooruitzicht voor dividenden en aandeleninkopen, denkt Berenberg dat de koers omhoog kan, van de huidige 80 procent van de boekwaarde en daarom gaat het koersdoel naar 14,00 euro. Zonder aandeleninkopen zou het koersdoel 13,00 euro zijn.

Het aandeel sloot vrijdag op 11,54 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 81% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

13,146 25 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links