Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 24 juli 2021 11:59
  Ja, de olimpische spelen zijn van start gegaan, het Japanse aandeel daarvan zal wel super dik donker rood staan; enorme kosten tegenover hele lage inkomsten!
  Op de beurs moest je van de week ook wel weer de conditie van een topspeler hebben om niet te verongelukken, blijf zitten waar je zit, bleek weer de beste remedie na maandag, de paniek verkopers verloren weer veel knaken en wat nog erger is; ook meestal aandelen en dat is het grootste verlies dat je kunt lijden!!
  Het kwam toch nog weer helemaal goed op shelletje na, vorige week gewaagde ik van mijn oude vlam besi, die nog nooit teleurgesteld heeft, nu dat deed hij van de week dus zeer zeker niet+7,38%, iedereen vond de chipjes heerlijk!! komende week komt besi en asmi met cijfers, nou, als je naar de koersreakties op het moois van intel en texas instruments kijkt, dan wordt het best nog spannend of mijn vlammetje de handjes op elkaar krijgt voor al het moois dat komt, want dat verwacht ik zeker!!
  Wie het aex koersgrafiekje bekijkt ziet dat alleen arcelor een plusje krijgt, nu dat Dalm spul is wereldwijd niet aan te slepen, dat geeft leuke prijsjes voor de grote staalboeren en die recykling mieren profiteren er ook heel gezellig van, arcelor pluste 6,59%, dat kreeg aperam niet voor elkaar, maar met+4,69% ben ik ook heel dik tevreden!!
  Tante pos stijgt altijd als er weer donkere corona wolken aan de horizon verschijnen, volgens mijn jongste dochter op ic in rotterdam, is daar de toestand nog heel goed te overzien!!
  Kpn zou ook eigenlijk moeten profiteren van het olimpische geweld, maar in aanloop daar naar toe lukte dat toch niet, het vele malen grotere shell bakte er van de week opnieuw helemaal niets van -2,23% en dat terwijl de olieprijs volledig is hersteld van de dip en de gasprijzen naar giga hoogten stijgen,onbegrijpelijk, misschien dat het helpt, dat Bennetje van de week aankondigd dat Blokland International Building met de meeste spoed een verdieping op het geldpakhuis er bij moet bouwen, omdat de knaken gewoon niet meer te bergen zijn, je zal zien dat het klimaat er wel bij gaat varen en wij, arme geplaagde aandeelhoudertjes hopenlijk ook met een forse dividend verhoging; terug naar het oude goede normaal!!
  Met renewi verdiende ik van de week super de super van 63,4 cent naar 6,60€, helaas verdampte 9/10 van mijn aandelen, nu ja, toch nog een winstje van 4% en wie de koperprijs in de gate houd, die ziet wel dat het gewoon bijna zeker hoger gaat!!
  Vandaag weer aan de best mogelijke vaccinatie werken, die er is; gezonde brede veelzijdige voeding, het verontrust in zeer hoge mate, dat prikplicht er aan zit te komen, in mijn naaste omgeving is al 1 dode gevallen, binnen een week na prikken, 3 anderen zijn ernstig ziek geworden,1 heeft 14 daag op het randje van de dood gelegen, maar knapt nu gelukkig weer langzaam op, ik had al 100 x dood moeten zijn met mijn levensgevaarlijke blikjes jacht, maar de therapie van de SCHEPPER van Hemel en aarde werkt nog altijd perfekt, zonder 1 enkele bijwerking!!
  Morgen mogen we weer echt er zijn; in Gods Huis, het meest fijne plek hier op aarde, heerlijk bijtanken bij de rust aanbrengende HEILAND, Zijn heerlijke Naam, meerstemmig loven, vind ik gewoon heerlijk!!
  Maandag hoop ik dat ik het aexje weer kan vloeren, van de week lukte dat toch nog weer prima, maar dan moet shelletje wel eens een keer in alle opzichten de kleur van benzine krijgen; goud!! SJALOOM!!!

 2. forum rang 6 jan de vakman 31 juli 2021 11:47
  Nou, het is dat mijn portefuille gisteren een blessure opliep, anders had ik een dikke gouden plak gewonnen van de week, nu was het zilver, deze week behoorde bij de beste 5 beursweken ooit voor mij!! het aexje +0,65%,ik haalde net geen +5%, lang niet zo slecht voor zo'n oud timmermens, nu waren wij in de bouw altijd voor; niet zaniken, maar presteren, ongemerkt houd je dat principe toch vast!
  Allereerst herstelde mijn oude vlammetje van een aanvankelijke zeer onterechte dip, hij ging voor goud, wat de chippers betreft, besi pluste uiteindelijk1,59%, nu ja wel een dun plakje!
  Aperrammetje kwam gisteren met giga veel moois, knalde omhoog, maar kreeg helaas hoogtevrees eindigde toch nog rood, maar op weekbasis zeker niet +7,12%, jammer vond ik dat bij de beloning alleen aan de eendags vlinders gedacht werd, alleen 100 mijjoen eigen aandelen inkoop, ik had gehoopt op een dividend upgrate naar 2€, helaas niet, winst uit eigen aandelen inkoop verdampt direkt bij de eerstvolgende chrash, div verhoging zorgt constant voor een mooie hefboom, als je herinvesteert en werkt bij een crash dubbel in je voordeel, in amerika snappen ze deze zaken veel beter, daar is je dividend echt een spaarpot, ook bij al het moois van shelletje, had ik 10x liever gezien, dat het div verhoogt werd naar 30 dc en maar 1 miljard eigen aandelen inkoop, zeker weten, dat die weglopers; de pensioen fondsen, dan hadden staan dringen, op de stoep, bij de onterechte afgeschilderde grote boze klimaat wolf, wie het verslag van de shellcijfers in het FD naast het intervieuw onlangs met de direkteur shell pernis en moerdijk legt, ziet direkt, dat shell,hoe dan ook, door de klimaat modder moet worden gehaald!!
  Jongens, hoe kan het toch, dat je voor 2 tientjes naar barcelona vliegt, de trein is 20x zo duur en 10x zo ongemakkelijk, maar wel minstens 6x minder klimaat belastend, dit moet onmiddelijk gaan veranderen,maar met wauwelen komen we er niet!!
  Stedin gaat veel zwaardere kabels leggen voor energie transitie, mensen, dit is ook het paard achter de wagen, korte lijntjes; ga toch gewoon met de meeste spoed voor ultra goede energie opslag thuis zorgen, daar is alles en iedereen bij gebaat!!
  Nu moet shelletje het steeds ontgelden, terwijl ze bij elke renovatie of nieuw projekt, absoluut zeker voor klimaat vriendelijkere oplossingen zorgen!!
  Kpn kwam er toch nog aardig af van de week +2,40% + nog een stuivertje interimdiv, die glasheldere beeld jongens zijn gewoon goed bezig!!
  Postje viel helemaal buiten de prijzen -2,50%, nu ja de concurent impost deed het nog veel slechter, tante pos zorgt in ieder geval wel voor spaarpot dividend, als 1 van de weinige!!
  Van de vuilboeren geldt het zelfde verhaal, als van de postjes, maar dan in het kwardraat en zonder dividend;renewi-6,68%,envipco -10,22% een reden voor deze dip heb ik nergens gezien, hebben de vakanties hier een schadelijke invloed??
  Vandaag een aantal 2wielers Dalmklaar maken, hun staat is dermate, dat oplappen geen optie meer is, dus zeer klimaat vriendelijk; de metalen scheiden en in de Koreaanse Mercedes, richting Dalm, daar duurt het koersborden feestje, nog altijd voort, kleine plussen voor koper en rvs, leve de elektrische car!!
  Morgen mogen we ons onder het gehoor van een [jonge] kandidaat begeven, een oude metselbaas bad eens voor de dienst; HEERE,U hebt ons een jongske gestuurd, geen enkele belemmering voor de HEILAND, onder Zijn zegenende handen veranderde het weinige dat het jongetje had in een zeer overvloedige maaltijd voor vele duizenden, nou ik bid voor zulk een ervaring, morgen!!
  Maandag hoop ik dat mijn dividend jongens alsnog hun beleid richting amerikaanse normen aanpassen, dan kan de beste winstmachine op de beurs.de div hefboom maximaal werken, SJALOOM!!!
 3. forum rang 6 jan de vakman 7 augustus 2021 11:50
  Nou, bij philips gaat het licht weer aan, hij gaat het meeste plus in het lijstje, maar ik wil hem niet hebben, geef mij het oliereusje maar, want als die die smerige vieze schalietroep voor 10 miljard aan anderen kan slijten, dan wordt shelletje opslag klimaat vriendelijker en zit er voor ons mogelijk een leuk extra dividend snoepje aan te komen, ik hoop dat ze die rommel zo snel mogelijk verkopen, nu het nog kan, over 5 jaar is schalie hopenlijk, tereccht verboden!!
  Omdat lieve beleggertjes op 2 van mijn hoofdfondsen winst namen, miste ik op een haar na de bronzen plak, toch sprintte die ouwe bok nog op gemak de aex voorbij, die pluste 1,795%, bij mij kwam +2,9% op het scorebord, wederom niet gek voor een amateurtje!!
  De eerlijkheid gebied dat ik van de week ook een paar keer winst heb genomen op aperam, die staat ath tenkoste van shelletje, mede omdat shelletje in de dividendrace aperam weer voorbij gelopen is en als al dat onheuse gedoe rondom shell eens stopt, dan kan de koers ook fors omhoog, van de week kwam op bnr het bericht, dat china weer fors voor kolen gaat, nu olie zo duur wordt, we moeten vooral maar de grote olie en de schone gas leverancier maximaal dwarszitten, lieve klimaatriddertjes, daar vaart ons klimaat heel erg wel bij; zie china en die staat hier niet alleen in!!
  Of aperam ook op zijn top zit weet ik niet, er zijn er al die een koersdoel van 7 tientjes wel zien zitten, maar dat lijkt me wel heel optimistisch, oude vlammetje besi had er van de week weer zeer veel zin in, ik heb hem toch nog maar weer wat bijgekocht, helaas heb ik teveel geloof gehecht aan die tech onheils profeten en heb toen een deel van mijn chippers verkocht, niet slim, de plaatsvervangers doen het ook prima, maar de chippers is topklasse en dat lijkt alleen maar beter te worden!!
  Postje komt maandag met, zeer waarschijnlijk, prachtige cijfers, het is niet te hopen, dat het dan net gaat als met die Belgjes, die trakteerden Bpost met 9% verlies op zijn mooie cijfers de Zuiderbuurtjes waren niet tevreden met al het moois!!
  Kpn is nog altijd onondekt, met de goede frisse topman, moet er veel meer in het vat zitten, dan het halve % plus!!
  Die vuilboeren zijn in de vakantie echt niet populair, iedereen denkt dan aan iets anders, een mooie koopkans lijkt mij, het is dat ik shelletje bij wil kopen tot tenminste 18€, anders stond hij bij mij hoog op de kooplijst!!
  Vandaag verder gaan met piepers rooien op de tuin, het lijken wel struiken, zo groot zijn ze boven de grond, maar als het dikke stengels zijn, dan is het onder de grond ook dik feest!!,nu dat hebben we zeker nodig,de ouderwetse aardappel is een prima leverancier van vele vitamines en daar geloof ik echt veel meer in, dan in dat domme gedram met die prikken; hoe meer prikken, hoe meer corona varianten en nog steeds gevaarlijker ook, iets soortgelijks hebben we in de bio industrie gezien; uit voorzorg vaccineren, het leidde tot ontoelaatbare residuus in het oppervlaktewater en steeds agressievere ziekte vormen, ze zijn er rap mee gestopt, ik denk dat de geschiedenis gaat leren, dat de mens nooit leert van de geschiedenis!! in de krant stond vanmorgen dat Jansen, nog weer meer bijwerkingen heeft, bnr meldde van de week, bij veel vrouwen ontregeling van het complexe maand proces!!, door vaccinatie!!
  Morgen zijn we 2x welkom, het kan niet op, sávonds komt een oud herder een boerenzoon, die heeft veel verstand van het WOORD zaaien, we bidden dat het in goede aarde mag vallen, opdat het 100 voudige vrucht mag dragen tot eer van onze Hemelse VADER!!
  Maandag hoop ik dat de voorspellers, richting de 690 punten gelijk krijgen, dan vallen er vast weer plakken te winnen!!SJALOOM!!!
 4. forum rang 6 jan de vakman 14 augustus 2021 12:02
  Nou, dat lijstje ziet er voor mij weer niet best uit; topspeler shell bungelt onderaan!!
  Of het nu kwam, dat van de week, bij de krantenbezorging een zwarte kat mijn pad kruiste, of door de datum van vrijdag de 13e, feit is in ieder geval, dat heel de week mijn porto rood gesloten is, niet dramatisch, maar leuk is toch anders!
  Het aexje ging +0,91%, ik ook maar dan met een minnetje ervoor, de grote boosdoener was besi, toenemende angst voor rente verhoging en ook het feit, dat de toppers van besi verkopen, drukten mijn oude vlammetje diep in het rood-5,33%, hopenlijk willen de toppertjes eens vrolijk de bloemetjes buiten zetten van hun sloten geld, die ze verdient hebben, dan is er niets aan de hand, bij conculega amd zagen we ook een forse valpartij, maar die herstelt heel leuk, nog nooit heeft besi echt teleurgesteld, dus houden we maar moed!!
  2e rampscenario was post nl, schitterende cijfers en een nog mooiere outlock, ook op de langere termijn+ forse vergroening van het wagenpark, niets kon helpen, er volgde een schitterende beloning van -4,23%, een dividend van 35cent bij een k/w ver onder de10, met diverse koersdoelen van 5,50 lijkt mij een sublieme kooptip!! postje;er is geen betere!!
  De langzaam, ook weer spaarpot wordende shell, kon de handjes ook niet op elkaar krijgen-1,93%, corona angst speelt hier een grote rol, Markje en concorten, zien dit toch schijnbaar niet somber in,ik ben wat minder optimistisch, alle pluszaken worden gemakshalve op het prikken legioen geschoven, maar ik denk, dat de kwistig met vitamine D rondstrooiende zon zeker zo'n groot aandeel in deze zaak had, dan de prikken, in het najaar daalt de vitamineDgloed van de zon vrij sterk, als we er dan niet voor zorgen,dat onze lichaams soldaten in topconditie verkeren, dan is de kans op een nieuw corona drama mega!!
  Ik had nog een minner in de aanbieding; kpn-1,44%, de kleine goedkope stevige dividenders, tellen bij het huidige beursvolkje absoluut niet mee, ik denk dat geduld een schone zaak word!!
  Iedereen springt op de al snel rijdende trein; aperam en ook grote broer arcelor en nog meer de kleinmetaalman amg gingen als een speer, komende week trakteert aperam weer, dat is wel een echte moedhouder!!
  De vuilboer ontwaakt ook uit zijn dip, de steeds hogere kartonprijs en de goede metaalprijzen rechtvaardigen een veel hogere koers!! zowel voor renewi en ook envipco!!
  Vandaag veel werk op de tuin, want ik zal in ieder geval doen wat in mijn vermogen ligt, om mijn lichaams soldaten supersterk te maken,de SCHEPPER van Hemel en aarde is oneindig veel wijzer dan die verwaande wetenschappers, ik houd me aan ZIJN therapie!!
  Morgen is het weer feest, we hebben geen beeldscherm nodig; bijgeloof geeft angst,onzekerheid en ongeluk, het ware geloof geeft vrede, rust+ eeuwig geluk, we gaan het weer heerlijk zoveel mogelijk indrinken,DV!!
  Maandag hoop ik dat een wit poezenbeest mijn pad kruist en bij alle ongeluk vond ik van de week toch nog een duppie, misschien is Dagobert hem wel verloren, dan moet het wel een frisgroene week worden,SJALOOM!!!
 5. forum rang 6 jan de vakman 21 augustus 2021 12:18
  Nou, wall street geeft ook al de problemen weer op de beurs, die we van de week meemaakten; shell en arcelor staan in de min!!
  Dat dubbeltje van Dagobert was toch helaas niet zijn geluksduppie, sterker nog om mijn giga beursverlies enigszins te compenseren, stond er bij mijn oude metalen jacht, ook nog eens een pikzwart schaap, klagelijk te blaten en ik ontmoette 2 donker zwarte katten, resultaat; een nog niet eerder geleden verlies vanmaar eventjes 4,5%, terwijl het aexje maar 0,4% prijsgaf, grote boosdoeners, aperam -7,43%,shell -5,26% en opnieuw besi -4,03%, besi lijkt wel een value trapper te worden, hebben ze bij de cijfers creatief boekgehouden en problemen verborgen, of raken ze veel te zwaar aan de zeer geplaagde chinese tech, ik begrijp de afgang van mijn topper niet!!
  Bij aperam juichte ik te vroeg, hij liep in 1x zijn ex dividend in, maar een dag later kwam de grote dreun, metaal viel compleet van zijn voetstuk, zullen de vakanties de vraag tijdelijk drukken??
  Shell, go helemaal niet wel!!, het hele jaar al heeft shell gewoon echt alles tegen, wat je maar bedenken kunt, ook de giga vluchten uit afganistan helpen niet, evenmin de zeer vele blusvliegtuigen, die proberen, om de half in brand staande aarde te blussen, dat aperam een stap terug doet, kan je begrijpen, die staat ath, maar dat de zeer laag staande shell, elke keer bij het minste of geringste afgedankt wordt, vind ik dom, ik benut de niet terechte dip maar om mijn dividend spaarpot uit te breiden, jammer dat ze niet veel meer voor hoger dividend kozen, maar jammer genoeg voor de blijverjes, voor de veel ongunstigere aandelen inkoop!!
  Kpn wordt best veel verhandeld op de beurs,maar de echte kopers, blijven tot nog toe ontbreken, terwijl er best muziek zit in onze super glasvezel telekommer!!
  Ook de vuilboertjes blijven inpopulair in deze vakantie tijd, ik had maar 1 groene op het menu; post nl, mijn Miele aandeel presteerde veel beter, dan mijn andere jongens; +1,76%, morgan stanley ziet een verschuiving naar goede dividend aandelen aankomen, misschien is dat wel de rede van dat mooie groen!!
  Was alles pet met deetee, nee, toch niet helemaal, onder mijn portefuille kwamen 3 leuke dividend toekenningen te staan, die we zoveel mogelijk turbo ingaan zetten, als we ze mogen verzilveren, koersverlies is een moment opname; bij kunnen kopen; een blijvende winstfaktor, om die te maximaliseren, heb ik op de dip shelletje op 16,34 en 16,36 bijgekocht en zie daar; toch nog een paar cent winst in de rampweek!! en dat met de Einstein therapie!!
  Vandaag de tuin los maken, dan doen mijn miljarden vrienden; de bodem bacterieen, maximaal hun werk, zij houden van veel zuurstof in de grond, hun werk is hard nodig want Jhon HODKINS LEERT, DAT ONDANKS ALLE GEVACCINEER, HET AANTAL CORONA BESMETTINGEN, steeds maar blijft oplopen, bnr meldde van de week een studie, die uitwijst dat 2x gevaccineerden, het meeste besmet raken, met de delta variant, zou nu echt dat almaar meer prikken de oplossing van het corona probleem zijn, ik geloof er helemaal niks van, we moeten verschrikkelijk oppassen, dat er straks niet een enorm lijk uit de kast komt rollen, we moeten terug naar de Scheppings codes!!
  Morgen mogen we in de avond dienst op het appel verschijnen, genieten van de Grote Rustaanbrenger; de HEILAND, hopenlijk mogen we nog een paar mooie bovenstemmers zingen, dat geeft altijd een Hemelse plus aan de Eredienst!!
  Maandag hoop ik, dat net als bij Dalm, de rust in de metalenmarkt weerkeert, daar is alleen koper 5% gedaald, hopenlijk gaan velen de spotgoedkope dividenders; shell, post nl en kpn kopen om een hele leuke spaarpot te vormen, bij alle 3 moet de koers dik omhoog kunnen en ze willen allemaal het dividend verhogen, wat wil je nog meer!! SJALOOM!!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

723,75 11:08
-2,04 -0,28%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links