Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik PostNL: kans dat bedrijf de verwachtingen overtreft

Vooruitblik PostNL: kans dat bedrijf de verwachtingen overtreft
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal waarschijnlijk een hoger genormaliseerd bedrijfsresultaat op een eveneens hogere omzet geboekt. Dit blijkt uit een analistenconsensus van het postbedrijf zelf op basis van schattingen van 10 analisten.

De analisten ramen het genormaliseerd bedrijfsresultaat op 64 miljoen euro in vergelijking met 54 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet wordt geraamd om 847 miljoen euro, tegenover 789 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2020. De omzet van Parcels wordt geschat op 574 miljoen euro, terwijl de Nederlandse post goed is voor een omzet van 402 miljoen euro en de omzet van de divisie PostNL Other op 30 miljoen euro wordt geraamd.

Eind april verhoogde PostNL de outlook voor het hele boekjaar. "Uit onze resultaten blijkt ook nu weer onze veerkracht en flexibiliteit tijdens de aanhoudende ongekende omstandigheden", zei CEO Herna Verhagen destijds.

PostNL rekent voor 2021 op een genormaliseerde EBIT van ten minste 250 miljoen euro "dankzij het aanhoudende sterke winstmomentum in het eerste kwartaal".

Daarnaast verwacht PostNL ook een vrije kasstroom van meer dan 225 miljoen euro.

De consensus gaat voor het hele boekjaar uit van een genormaliseerd bedrijfsresultaat van 298 miljoen euro op een omzet van 3,6 miljard euro en een vrije kasstroom van 278 miljoen euro.

Analist Frank Claassen van Degroof Petercam zei dat het Nederlandse postbedrijf na een indrukwekkend sterk eerste kwartaal te voorzichtig is in zijn huidige prognoses voor het hele boekjaar. Claassen ziet ruimte om de verwachtingen voor 2021 opnieuw te verhogen. Degroof Petercam hanteert een koopadvies met een koersdoel van 5,40 euro op PostNL.

Ook volgens ING is er nog steeds voldoende ruimte voor PostNL om de nieuwe outlook te overtreffen. Een verhoging van de outlook voor het hele boekjaar behoort volgens Analist Marc Zwartsenburg dan ook tot de mogelijkheden. ING heeft een koopadvies op het Nederlandse postbedrijf met een koersdoel van 5,50 euro.

Jefferies voorziet een 30 procent hoger genormaliseerd bedrijfsresultaat van 70 miljoen euro, geholpen door een herstel van de postvolumes met 2 procent dankzij het versturen van 8 miljoen vaccinatiebrieven, een herstel bij direct mail, en een makkelijke vergelijkingsbasis na een volumedaling van 16 procent in het tweede kwartaal van 2020. Jefferies gaat uit van een groei van de pakketvolumes met circa 10 procent.

Het aandeel PostNL noteerde donderdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 4,57 euro. Maandag voorbeurs publiceert het postbedrijf de kwartaalcijfers.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 83% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 5 augustus 2021 15:59
  Wat denk je daar van, als die analistjes het bij het goeie eind hebben, dan wordt het heel dik knaken rapen, aanstaande maandag, ik zie geen reden dat ze er ver naast zitten, iedereen heeft het enorme gemak van even een pakketje bestellen ervaren, dat is gewoon een blijvertje, het dividend zal wel de grens van 3 dubbeltjes gaan passeren, denk ik!!
 2. Frankrijker 5 augustus 2021 18:07
  quote:

  LAGM schreef op 5 augustus 2021 16:22:

  Bizar dat dit aandeel nog zo laag staat, had allang dik boven de 10 euro moeten staan. maar goed als je dan ook weer ziet waar het aandeel vandaan komt....
  Zo is t, jaren geleden al afscheid van genomen op 3,25 of 4,25, toen lagen de koersdoelen nog veel hoger.
  Dankzij covid is er eindelijk wat beweging omhoog geweest maar zo lang de huidige CEO er zit doe ik niet meer mee.
  In mijn ogen is het potentieel veeeel hoger dan wat er uit gehaald wordt.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

1,647 17:35
-0,018 -1,08%
Premium

Winst PostNL nagenoeg geheel verdampt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links