Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Shell overweegt exit uit Nigeria'

'Shell overweegt exit uit Nigeria'

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell zou een vertrek uit Nigeria overwegen en Standard Chartered hebben ingehuurd om een koper te zoeken voor zijn bezittingen op het vasteland. Dit schreef De Telegraaf.

"Er vinden gesprekken met de Nigeriaanse overheid plaats over de volgende stappen voor onze activiteiten op land in Nigeria. We zitten in de beginfase van het evalueren van onze commerciële mogelijkheden", zo liet Shell aan de krant weten.

Shell bezit 30 procent van de aandelen in de Shell Petroleum Development Company of Nigeria, afgekort SPDC, en is de operator.

Nigeria kampt met veel vervuiling veroorzaakt door de olie-industrie.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 87% zegt kopen 38 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. EuroFool 4 augustus 2021 08:28
  Zeer verstandig als ze stoppen met activiteiten op land daar. De andere activiteiten op zee zijn beter te beheren beveiligen. Het is letterlijk dwijlen met de kraan open in een corrupt land met bevolking die aldaar veel schade aan de olie infra maakt en dan vervuiling schreeuwt.

  Shell is het bokje daar hoewel een minderheidsbelang want ze zijn de operator. Laten ze die rol maar eerst aan de Nigeriaanse overheid overdoen.
 2. forum rang 4 theo1 4 augustus 2021 09:24
  De Nigerianen hebben 85 jaar de tijd gehad om hun shit op orde te krijgen en hebben er alleen maar een puinzooi van gemaakt. Het zal wel door de Chinezen worden overgenomen. Die geven niks om milieu en mensenrechten en dat soort details en schieten gewoon met scherp. Daar zullen de locale Nigeriaanse boertjes nog veel plezier aan hebben. Die zullen nog wel heimwee krijgen naar Shell.
 3. Heddegijdagezeetgehad 4 augustus 2021 09:50
  En waar is Milieudefensie? Vinden ze dit een goed idee? Geven ze Shell hiervoor een compliment en een klopje op de schouder? Nee hoor, het is oorverdovend stil. Want wat wil Milieudefensie? Dat het goed gaat met de toekomst van Milieudefensie. Te triest voor woorden.
 4. forum rang 4 No-nonsense 4 augustus 2021 11:27
  quote:

  Heddegijdagezeetgehad schreef op 4 augustus 2021 09:50:


  En waar is Milieudefensie? Vinden ze dit een goed idee? Geven ze Shell hiervoor een compliment en een klopje op de schouder? Nee hoor, het is oorverdovend stil. Want wat wil Milieudefensie? Dat het goed gaat met de toekomst van Milieudefensie. Te triest voor woorden.

  Geen club heeft meer boter op het hoofd dan milieudefensie. Zou de boter duurzaam geproduceerd zijn? Denk het niet eerlijk gezegd.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

17,182 17 sep
-0,118 -0,68%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links