Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: fors hogere winst ING voorzien

Beursblik: fors hogere winst ING voorzien

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een fors hogere winst behaald, dankzij lagere voorzieningen. Dat verwachten analisten, volgens een consensusverwachting die is ingezien door ABM Financial News.

Zij rekenen op een nettowinst van 1,13 miljard euro, nadat de inkomsten een jaar eerder nog bleven steken op 300 miljoen euro, omdat er voor dik een miljard aan voorzieningen door de coronacrisis werd ingecalculeerd.

De nettorentebaten daalden afgelopen kwartaal vermoedelijk licht, van 3,43 tot 3,34 miljard euro, maar de fee-inkomsten stegen van 723 miljoen naar 810 miljoen euro. De overige inkomsten worden ingeschat op 254 miljoen euro, zodat de totale inkomsten zouden uitkomen op 4,43 miljard euro.

De analisten gaan uit van 291 miljoen euro voor de stroppenpot. Dat is fors minder dan de 1,34 miljard euro een jaar eerder.

De winst voor belastingen van 1,6 miljard euro komt vooral uit de retailbank, goed voor 1,1 miljard euro, en de zakelijke leningen, goed voor 470 miljoen, volgens de consensusverwachting.

ING publiceert de cijfers vrijdag voorbeurs. Het aandeel eindigde dinsdag 1,1 procent hoger.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 86% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 jan de vakman 3 augustus 2021 19:03
    Daar zal broer Leo wel blij mee zijn, ik heb al geruchten voorbij zien komen, dat ing het volledige achterstallige dividend, alsnog gaat betalen, nou dat wordt dan dus dikke pret voor Leo, ik zit momenteel niet in de banken, omdat ik een jaar geleden dacht, dat de banken nu zo ongeveer zouden verzuipen in de problemen, niet dus, door al het gestimuleer vallen die problemen tot nog toe stevig mee, wat ik dan weer wel vreemd vind, dat is dat de rente door alle bodems heen zakt, daaraan kan je toch wel zien, dat er iets helemaal niet klopt, nu ja, de beursjes varen er wel bij, als je een beetje oplet, dan hoef je daar geen negatieve rente te draaien!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

11,588 22 sep
+0,306 +2,71%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links