Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: stabiele omzet SBM Offshore verwacht

Beursblik: stabiele omzet SBM Offshore verwacht

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in de eerste zes maanden van 2021 vermoedelijk een stabiele omzet behaald, terwijl het bedrijfsresultaat en de nettowinst daalden. Dit blijkt uit de analistenconsensus die de olie- en gasdienstverlener heeft samengesteld.

De omzet zal volgens deze analisten uitkomen op 1.177 miljoen dollar, waar dit in de eerste zes maanden van 2020 1.179 miljoen dollar was. Het leeuwendeel komt voor rekening van Lease & Operate, met een verwachte 809 miljoen dollar.

Voor de EBITDA voorspellen de geraadpleegde analisten een resultaat van 477 miljoen dollar, waar dit een jaar geleden 523 miljoen dollar was. Onder de streep moet een nettowinst van 45 miljoen overblijven in de eerste jaarhelft. In de eerste zes maanden van 2020 behaalde SBM Offshore een onderliggende nettowinst van 94 miljoen dollar.

De markt zal ook kijken naar de ontwikkeling van het orderboek, nu recent bekend werd dat SBM nieuwe opdrachten heeft binnengesleept van Petrobras. Die zullen volgens Degroof Petercam het toch al gezonde orderboek verder versterken.

De nettoschuld stond eind juni op 4,5 miljard euro, is de analistenverwachting. Dat was eind maart 4,3 miljard dollar.

Outlook

Voor heel 2021 rekent SBM Offshore zelf op een omzet van circa 2,6 miljard dollar en een onderliggende EBITDA van 900 miljoen dollar.

De analisten voorspellen een omzet van 2,51 miljard dollar, een EBITDA van 931 miljoen dollar en een nettowinst van 95 miljoen dollar.

De nettoschuld zal volgens de analisten stijgen naar 4,78 miljard dollar.

SBM Offshore opent donderdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde dinsdagmiddag bijna 2 procent hoger op 12,49 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SBM Offshore

14,300 17:02
-0,225 -1,55%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links