Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: SBM versterkt orderboek

Beursblik: SBM versterkt orderboek
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore kan met de nieuwe opdracht van Petrobras het toch al gezonde orderboek nog eens verder versterken. Dit stelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam dinsdag, nadat de oliedienstverlener de ondertekening van een intentieverklaring met de Braziliaanse staatsoliemaatschappij aankondigde.

Van Beek schat de waarde van het contract op 1 tot 2 euro per aandeel.

Een complete verrassing is de intentieverklaring overigens niet, nadat al duidelijk was geworden dat SBM de enige overgebleven partij was die op het contract jaagde. Dit toont volgens Van Beek "de unieke positie van SBM in de markt voor de grootst PFSO's".

De nieuwe FPSO Alexandre de Gusmão, die zal worden ingezet op het Mero-veld, wordt gebouwd met behulp van het Fast4Ward programma van SBM. Dit programma, dat steeds vaker wordt ingezet, zal volgens Van Beek een "significant kostenvoordeel" voor SBM gaan opleveren, terwijl het de risico's voor de oliedienstverlener verlaagt.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op SBM met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel steeg dinsdag 2,8 procent naar 12,61 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 100% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SBM Offshore

14,335 17:35
-0,190 -1,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links