Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Na Shell verhoogt nu ook BP het dividend

Na Shell verhoogt nu ook BP het dividend
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BP heeft in het tweede kwartaal van 2021 een forse winst geboekt, na een miljardenverlies een jaar eerder, en verhoogde het dividend. Dit bleek dinsdag voorbeurs.

Er werd in het tweede kwartaal een winst geboekt van 3,1 miljard dollar. Een jaar eerder moest het olieconcern vanwege afboekingen nog een verlies van maar liefst 16,8 miljard dollar incasseren. In het eerste kwartaal van 2021 verdiende BP nog 4,7 miljard dollar.

De onderliggende winst bedroeg 2,4 miljard dollar tegen 3,3 miljard dollar een kwartaal eerder en een verlies van 17,7 miljard dollar een jaar eerder.

De operationele kasstroom van BP bedroeg afgelopen kwartaal 5,4 miljard dollar, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 3,7 miljard dollar vorig jaar. In de eerste drie maanden van 2021 was dit zelfs 6,1 miljard dollar.

De nettoschuld daalde aan het einde van het kwartaal naar 32,7 miljard dollar. Dit was een kwartaal eerder nog 33,3 miljard dollar.

BP wil over het tweede kwartaal een 4 procent hoger dividend uitkeren van 5,46 cent per aandeel.

Ook wil de oliereus een aandeleninkoopprogramma starten ter waarde van 1,4 miljard dollar. 

Sowieso denkt BP dat bij een olieprijs van ongeveer 60 dollar per vat er ruimte is om per kwartaal voor 1 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen en het dividend verder te verhogen met 4 procent.

BP herhaalde het plan om ten minste 60 procent van het surplus aan kasstroom aan de aandeelhouder uit te keren in de vorm van een inkoop van eigen aandelen, met als voorwaarde dat de kredietwaardigheid niet in het geding komt. De resterende 40 procent wordt dan onder meer gebruikt voor het versterken van de balans.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BP PLC DL-,25 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BP PLC

5,056 27 mei
-0,017 -0,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links