Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Koers Tencent onderuit

Koers Tencent onderuit

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Tencent, waarin het in Amsterdam genoteerde Prosus een groot belang houdt, daalt dinsdag met ruim 6%.

De vrees dat de game-industrie het volgende slachtoffer wordt van Beijing werd vandaag aangewakkerd door het staatspersbureau Xinhua. Die noemde in de Economic Information Daily online entertainment "spirituele opium" en "elektronische drugs".

Ook de aandelen Bilibili en NetEase stonden dinsdag stevig onder druk.

De Chinese autoriteiten pakten recent al de online onderwijssector aan, wat leidde tot koersdalingen van tientallen en soms zelfs meer dan 90 procent. 

Ook wil Beijing beursgangen van Chinese bedrijven in de VS aan banden leggen. Zo werd beursnieuweling Didi aangepakt direct na het verkrijgen van een notering in de VS. Er loopt momenteel een onderzoek naar Didi en voorlopig moet het bedrijf uit de grote app stores in China worden geweerd.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 60% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 3 augustus 2021 08:13
  quote:

  mr-rik schreef op 3 augustus 2021 07:57:


  Mooi blijf maar lekker verkopen uit angst voor een paar enge woorden over online entertainment. Kan ik de aandelen weer goedkoper oppikken. Fundamenteel en rationeel gezien veranderd er niks bij Tencent hierdoor.


  Fundamenteel moeten ze "slechts"' miljarden afboeken!!!
 2. forum rang 6 Krentenmenten 3 augustus 2021 08:29
  Communisten blijven communisten! Ze draaien aan de knoppen net zolang totdat iedereen gehoorzaamheid. Of dat ten goede komt aan de samenleving, dat boeit ze geen bal, zolang zij maar aan de macht blijven……

  Wat betreft Tencent en co, een pas op de plaats, is te overwegen……
 3. forum rang 4 mok 3 augustus 2021 09:41
  Geen wonder dat het geboortecijfer in China zo laag is, zelfs nu met afschaffing één kind politiek. In zo’n maatschappij, waarbij gehoorzaamheid aan de staat bovenaan staat, waarbij je 24 uur per dag wordt gecontroleerd en je altijd bent overgeleverd aan de grillen van de partij, wil je geen kinderen groot brengen.
 4. forum rang 9 objectief 3 augustus 2021 09:50
  quote:

  Krentenmenten schreef op 3 augustus 2021 08:29:


  Communisten blijven communisten! Ze draaien aan de knoppen net zolang totdat iedereen gehoorzaamheid. Of dat ten goede komt aan de samenleving, dat boeit ze geen bal, zolang zij maar aan de macht blijven……  De Chinezen zijn trots op hun land; daar kunnen sommige Nederlanders nog wat van opsteken.
 5. Samnang 3 augustus 2021 11:29
  De Chinese regering neemt juist maatregelen tegen sommige bedrijven ter bescherming van de gemeenschap zoals het het voorkomen van internet verslaving van kinderen, zorg dragen dat bezorgers redelijke arbeidsomstandigheden hebben, bescherming van de privacy van consumenten, tegengaan van machts misbruik van monopolies enzovoort. Uiteraard gaat dit ten koste van het korte termijn belang van de aandeelhouders van zulk soort bedrijven maar het is goed mogelijk dat meer maatschappelijk verantwoorde bedrijven beter zijn voor lange termijn aandeelhouderswaarde.
 6. Joop213 3 augustus 2021 22:31
  quote:

  mr-rik schreef op 3 augustus 2021 07:57:


  Mooi blijf maar lekker verkopen uit angst voor een paar enge woorden over online entertainment. Kan ik de aandelen weer goedkoper oppikken. Fundamenteel en rationeel gezien veranderd er niks bij Tencent hierdoor.


  Ik nomineer dit tot domste opmerking van de dag
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

69,160 28 sep
-0,860 -1,23%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links