Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Prosus investeert opnieuw in Latijns-Amerika

Prosus investeert opnieuw in Latijns-Amerika
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) Prosus investeert 1 miljard Braziliaanse real, omgerekend ruim 160 miljoen euro, in zijn Braziliaanse dochter Movile, dat belangen heeft in maaltijdbezorger iFoods en de fintechbedrijven MovilePay en Zoop. Dit maakte de investeerder uit de AEX-index maandag bekend.

Het geld gaat onder andere naar verdere groei van iFoods, waarin ook Just Eat Takeaway een groot belang heeft. Ook is het bedoeld voor MovilePay, Zoop en Mensajeros Urbanos, een logistiekbedrijf uit Colombia dat snel aan het groeien is in Mexico en elders in Latijns-Amerika. Bovendien zoekt het bedrijf naar nieuwe startups.

Roger Rabalais, CFO van Prosus Food en bestuursvoorzitter van Movile, prijst de manier waarop Movile als investeerder nauw samenwerkt met bedrijven, op een vergelijkbare manier als Prosus dat zelf doet. Prosus is meerderheidsaandeelhouder van Movile.

De sterke groei van internetwinkelen in Latijns-Amerika creëert behoefte aan meer en betere logistieke centra, en daar blijft Movile in investeren, evenals in fintech. Een derde tak waar Movile zich op richt is gaming. Daarin worden reeds 50 miljoen spelers per maand bereikt met de merken PlayKids en Afterverse.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 88% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

68,490 15:58
-1,380 -1,98%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links