Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke winststijging Chevron

Flinke winststijging Chevron
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Chevron heeft in het tweede kwartaal van 2021 een verlies omgebogen in winst, omdat de oliereus kon profiteren van hogere olieprijzen. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers.

Na een verlies van 8,2 miljard dollar in dezelfde periode van 2020, kwam er nu een nettowinst van 3,1 miljard dollar in de boeken. In het eerste kwartaal van 2021 behaalde Chevron een winst van 1,4 miljard dollar.

De winst per aandeel van 1,60 dollar was nipt boven de 1,59 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden.

De omzet verdrievoudigde bijna naar 37,60 miljard dollar, waar de markt rekende op 36,33 miljard dollar. De vrije kasstroom kwam uit op 5,2 miljard dollar, wat beter was dan verwacht.

De Upstream tak wist weer winst te behalen in het tweede kwartaal, net als de Downstream tak. De olieproductie steeg met 5 procent naar 3,13 miljoen vaten per dag.

De olie- en gassector kan profiteren van de heropening van economieën, waardoor de vraag is toegenomen en de olieprijzen sinds maart bijna niet meer onder de 60 dollar per vat zijn uitgekomen. Vrijdag kostte een vat WTI zo'n 73 dollar.

Hoewel de omstandigheden zijn verbeterd, is Chevron niet van plan om zijn kapitaaluitgaven op te schroeven. In de eerste zes maanden van 2021 lagen die op 5,3 miljard dollar, tegenover 7,7 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Het Amerikaanse bedrijf focust zich op het laten terugvloeien van kapitaal naar aandeelhouders en kondigde daarom vrijdag aan dat het in maart 2020 stilgelegde aandeleninkoopprogramma wordt hervat. De opkopen zullen worden gedaan in een tempo van 2 tot 3 miljard dollar per jaar, aldus Chevron.

Voorbeurs steeg het aandeel ruim 2 procent op Wall Street.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 feb Chevron presteert beter dan verwacht 1
  2. 27 okt Winst Chevron schiet tekort 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Chevron Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Chevron Corp

157,050 17:43
-0,540 -0,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links