Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: cijfers Aperam indrukwekkend

Beursblik: cijfers Aperam indrukwekkend
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het tweede kwartaal een indrukwekkende meevaller laten zien en ook een sterke outlook voor het derde kwartaal afgegeven. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING vrijdag. 

Aperam presenteerde een aangepaste EBITDA van 262 miljoen euro, terwijl ING slechts rekende op 215 miljoen euro. Daarmee zat de bank wel iets onder de consensus van 223 miljoen euro.

Demeester wees erop dat de volumes iets daalden, maar dat dit ruimschoots werd gecompenseerd door de hogere prijzen in combinatie met lagere kosten.

Op basis van de toekomstgerichte uitspraken van Aperam meent Demeester dat de analistenconsensus voor 2021 van een EBITDA van 743 miljoen euro al voor 94 procent is gerealiseerd na drie kwartalen, blikte de analist vooruit. Dit bekent volgens Demeester dat de consensus met 15 tot 20 procent omhoog kan.

En daarbovenop kondigde Aperam ook nog eens een aandeleninkoopprogramma aan van 100 miljoen euro. In combinatie met het dividend van 1,75 euro per aandeel brengt dit het rendement op 5,7 procent.

Het aandeel Aperam steeg vrijdag 1,3 procent naar 53,70 euro. ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 58,00 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam

50,200 14:24
+0,900 +1,83%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links