Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brunel verwacht weer omzetgroei

Brunel verwacht weer omzetgroei
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Brunel heeft in heet tweede kwartaal van 2021 aan de eigen verwachtingen voldaan en liet zich positief uit over de tweede jaarhelft. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de specialistische detacheerder.

CEO Jilko Andringa vindt dat de prestaties in het tweede kwartaal de weerbaarheid van Brunel aantonen. "Alle regio's zijn nu winstgevend en over de brede linie verbeteren de marges."

"Gecombineerd met een strikt kostenbeheer en uitstekende operationele prestaties, brengt dit onze EBIT op gezonde niveaus", meent de topman.

Andringa is er dan ook van overtuigd dat Brunel in de tweede helft van 2021 weer omzetgroei zal realiseren en het fundament legt voor een hoge enkelecijferige groei in de komende jaren.

Resultaten

Voor het tweede kwartaal rekende Brunel op een voortzetting van de trends uit het eerste kwartaal. De omzet zou gelijk zijn aan die in de eerste drie maanden, "kortom, een veel kleinere daling op jaarbasis, hoewel nog altijd gedrukt door Covid-19."

De brutomarge en EBIT zouden wel lager liggen dan in het eerste kwartaal, als gevolg van kalendereffecten en minder werkdagen. Op jaarbasis zou de EBIT evenwel een significante stijging laten zien, dankzij kostenbesparingen die Brunel doorvoerde.

Brunel kwam daadwerkelijk uit op een kwartaalomzet van 214,1 miljoen euro, een miljoen euro meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar, maar wel 6 miljoen euro minder dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De brutomarge daalde op kwartaalbasis van 23,1 naar 22,2 procent en de EBIT bedroeg 7,6 miljoen euro, tegenover 10,7 miljoen euro in het eerste kwartaal. De EBIT-marge daalde van 5,0 naar 3,6 procent.

In het tweede kwartaal van 2020 behaalde Brunel echter een brutomarge van 18,9 procent met een EBIT van slechts 0,8 miljoen euro.

Brunel wist de operationele kosten in het tweede kwartaal op jaarbasis met 2 procent terug te dringen. Over de eerste jaarhelft daalden de kosten zelfs met 10 procent.

Outlook

Brunel verwacht dat de trends uit het tweede kwartaal doorzetten in het derde kwartaal. Dit zal resulteren in een hogere omzet en brutowinst op zowel jaarbasis als kwartaalbasis.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Brunel International

10,320 17:35
-0,380 -3,55%
Premium

Wij blijven gecharmeerd van het slimme, schuldenvrije Brunel

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links