Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Groei Nederlandse detailhandel zwakt af

Groei Nederlandse detailhandel zwakt af
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Nederlandse detailhandel is in juni wat afgezwakt ten opzichte van de voorgaande maanden. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag bekend.

De omzet steeg afgelopen maand nog met 6,0 procent op jaarbasis en het verkoopvolume lag 5,3 procent hoger. In mei steeg de omzet echter met 9,5 procent op jaarbasis en in april zelfs met 9,7 procent.

Online werd door de detailhandel 17,3 procent meer omgezet in juni. In vergelijking met juni 2019 lag de omzet van de detailhandel 16,8 procent hoger in juni 2021.

De omzet van de non-foodsector groeide met 8,0 procent, terwijl de omzet van de foodsector met 0,2 procent nipt steeg.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in juni. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 7,2 procent hoger dan in juni 2020.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.