Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Ordina stelt teleur

Beursblik: Ordina stelt teleur
Beeld: Ordina

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalrapportage van Ordina was vrij teleurstellend. Dit oordeelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag.

De aangepaste EBITA van 8,7 miljoen euro was veel lager dan de 15,7 miljoen euro in het eerste kwartaal en de 14,2 miljoen euro waarop ING had gerekend.

"We weten dat het eerste kwartaal positief werd beïnvloed door corona, weinig mensen namen vakantie op en dus was de productiviteit hoog, en zoals altijd was er een werkdageffect tussen het eerste en het tweede kwartaal, maar dat verklaart niet het totale verschil", aldus Zwartsenburg.

De omzet viel de analist dan ook tegen. Die lag met 95,4 miljoen euro ruim 2 miljoen euro lager dan de analist had verwacht.

Zwartsenburg vreest dat de marge tijdelijk flink onder kan komen te staan, en dat kan negatief uitpakken voor de jaarresultaten.

ING heeft een koopadvies op Ordina met een koersdoel van 5,00 euro. Het aandeel Ordina daalde  10,9 procent tot 3,68 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ordina 54% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ordina

5,940 22 mrt
-0,010 -0,17%
Premium

Prachtdeal voor Ordina

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links