Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: resultaten Air France-KLM herstellen

Beursblik: resultaten Air France-KLM herstellen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM zal over het tweede kwartaal van dit jaar waarschijnlijk hogere resultaten rapporteren, nu steeds meer lockdownmaatregelen worden afgebouwd. Dit bleek uit een door de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij samengestelde consensus.

Achttien door het bedrijf geraadpleegde analisten rekenen gemiddeld op een omzet van 2,66 miljard euro, in vergelijking met 1,18 miljard euro een jaar eerder. In het tweede kwartaal van 2019 boekte Air France-KLM evenwel nog een omzet van 7,02 miljard euro.

De analisten voorzien verder een operationeel verlies van 1,1 miljard euro, tegenover een operationeel verlies van bijna 1,6 miljard euro in het tweede kwartaal van 2020. Het nettoresultaat wordt geraamd op een verlies van 1,3 miljard euro, tegenover een verlies van 2,6 miljard euro in 2020.

Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in juni opnieuw fors afgenomen, maar opnieuw iets minder sterk dan in de voorgaande maanden, zo meldde brancheorganisatie IATA woensdag.

De vraag naar vliegreizen daalde met 60,1 procent in vergelijking tot juni 2019, toen er nog geen sprake was van een coronacrisis. In mei ging het om een krimp van 62,9 procent en in april op een afname met 65,4 procent.

"Een beweging in de goede richting", stelde IATA. Maar de situatie blijft ver verwijderd van het ideaalplaatje. "Juni zou het begin van het piekseizoen moeten zijn, maar de maatschappijen vervoerden slechts 20 procent van de aantallen in 2019", merkte CEO Willie Walsh van IATA op.

Het luchtvrachtvervoer doet het een stuk beter. Er was in juni sprake van een stijging van 9,9 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2019. In de eerste helft van 2021 steeg het vervoer zo met 8 procent. "De sterkste prestatie sinds 2017", aldus IATA.

De brancheorganisatie zei woensdag dat vrachtvervoer de reddingsboei voor veel maatschappijen is.

Air France-KLM opent vrijdag voorbeurs de boeken. Donderdagmiddag noteerde het aandeel 0,7 procent lager op 4,04 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Knife Catcher 29 juli 2021 14:20
  Nieuws van gisteren alweer, maar toch

  AF-KLM is er trots op om in juni 900 miljoen lening af te sluiten. Met een verlies van meer dan een miljard per kwartaal is dat natuurlijk snel op.
  Vorige week al..... werd een reorganisatie van het verkoopapparaat aangekondigd
  De vraag is hoe lang kunnen ze dat vuur aanhouden en geld in het vuur blijven storten (met een koers van het aandeel die doet vermoeden dat er binnen een jaar tot twee jaar wel weer winst gemaakt wordt; en dat gaat echt niet gebeuren als de Nederlandse en Franse overheid er niet nog vele miljarden in blijven pompen.)

  Droevig verhaal, maar het mes zal er een keer in moeten
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

4,029 16:53
+0,069 +1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links