Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huurinkomsten Unibail met tientallen procenten gedaald

Huurinkomsten Unibail met tientallen procenten gedaald
Beeld: Unibail-Rodamco-Westfield

(ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de huurinkomsten hard zien dalen en ook de winst viel daardoor flink terug. Dit bleek woensdagavond bij de halfjaarcijfers van het Frans-Nederlandse vastgoedfonds.

De onderneming sprak van een "significante" impact van de coronacrisis. Maar inmiddels zijn wel weer alle winkelcentra op, en die laten een "bemoedigende" toestroom van winkelend publiek zien zodat de coronamaatregelen versoepelen.

De huurinkomsten daalden in de eerste jaarhelft met ruim 26 procent tot 785 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was de krimp met 22,4 procent iets minder heftig.

De huurdaling bij de kantoren viel mee, met 1,0 procent op vergelijkbare basis. Bij de winkelcentra daalden de inkomsten met bijna 22 procent en bij de evenemententak zelfs met 97 procent.

De terugkerende winst viel 29 procent lager uit op 472 miljoen euro en de winst per aandeel bedroeg 3,41 euro. Op aangepaste basis daalde de winst met 1,41 euro naar 3,24 euro per aandeel. Van die daling kwam 1,10 euro voor 'rekening' van de coronacrisis.

Unibail meldde goede vooruitgang te boeken met het de desinvesteringsplannen. Inmiddels is voor 1,7 miljard euro aan Europees vastgoed verkocht.

De 'proportionele bruto marktwaarde' van de bezittingen van Unibail daalde met 2,4 procent ten opzichte van eind 2020 tot 55,0 miljard euro. Daarvan kwam 1,4 miljard euro voor rekening van desinvesteringen en 1,1 miljard euro door herwaarderingen. Daar stonden overigens wel investeringen en gunstige wisselkoerseffecten tegenover.

Vanwege alle onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, met nu weer de besmettelijke deltavariant, meent Unibail geen outlook voor heel 2021 te kunnen afgeven.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 58% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

72,450 18 mei
+1,140 +1,60%
Premium

Unibail-Rodamco-Westfield ziet huurstroom weer aantrekken

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links