Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Bank of America herhaalt verkoopadvies voor Besi

Beursblik: Bank of America herhaalt verkoopadvies voor Besi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd, maar de vooruitzichten voor 2022 blijven onduidelijk. Dit stelden analisten van Bank of America woensdag, die daarbij hun verkoopadvies herhaalden met een koersdoel van 56,00 euro.

"We blijven bezorgd over de vraag in 2022, met name omdat de orders in het tweede kwartaal terugliepen", schreven de marktkenners van de Amerikaanse bank.

De orders kwamen in het tweede kwartaal uit op 200 miljoen euro, wat fors minder was dan de 327 miljoen euro in het eerste kwartaal.

Bank of America verhoogde de omzetraming voor 2021 naar 795 miljoen euro, maar verlaagde de raming voor 2022 naar 671 miljoen euro. Daarmee zit de bank ruim onder de analistenconsensus. De analisten houden rekening met een omzetdaling van 21 procent in 2022 en 2023. "En dat kan nog wel eens te voorzichtig zijn", voegden zij toe. "In de afgelopen 20 jaar is de markt nooit drie jaar op rij gegroeid", waarschuwden zij. De vorige keer leidde dit zelfs tot een omzetdaling van 27 procent in de daaropvolgende drie jaar.

Punten van zorg voor Bank of America zijn onder meer de substantiële toename van de orders voor mobiele toestellen. Mogelijk leidt dit eind dit jaar en begin volgend jaar tot het opschorten van orders. Daarnaast vinden de analisten dat hybrid bonding nog te klein is om een cyclische tegenwind op te vangen. En de korte doorlooptijden maken zicht op 2022 sowieso lastig.

Het aandeel Besi noteert woensdagmiddag 3,5 procent hoger op 73,06 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 94% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 jan de vakman 28 juli 2021 16:44
  Dit is natuurlijk zo'n verhaaltje van een klokkenbouwer die niet weet waar de klepel hangt, besi heeft altijd het 1e kw als beste 2e minder, 3e nog minder en het 4e al weer beter, dat komt gewoon omdat veel klanten voor de vakantie maximaal geinstaleerd willen staan, daarna word het een poosje rustig, dat verhaaltje over die neergaande chipcyclus slaat natuurlijk helemaal nergens op, alles wijst op een giga vraag naar chips, gevoedt door alle bedrijfssectoren, besi heeft eigenlijk maar 1 gevaarlijk punt op de picture en dat is; wat doet het onberekenbare china, vandaag gaat alles weer als een gek omhoog, china zal er best wel voor waken, dat het geen eigen glazen in gaat gooien, ik verhoog mijn koersdoel voor mijn Buitengewone Exxelente Super Idool naar 100€!!
 2. witte Tonnie 28 juli 2021 16:45
  quote:

  Travis Bickle schreef op 28 juli 2021 15:54:


  Dacht dat die amerikanen weinig humor hadden maar ik heb me vergist, wat een kletspraat, het is duidelijk dat de vraag hoog blijft en we die 3 jaar ruim gaan overschrijden. De cyclus wordt zwaar opgerekt door het tekort.


  Nou bij kopen dan dit is je kans! Kijk je schoonmoeder of de bank lief aan voor een lening of je huis als onderpand of misschien wil de ECB je wel wat lenen!? Kopen kopen kopen
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BE Semiconductor Industries

79,060 24 sep
-1,900 -2,35%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links