Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

McDonald's groeit met tientallen procenten

McDonald's groeit met tientallen procenten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) McDonald's heeft in het tweede kwartaal van 2021 de verwachtingen overtroffen en presteerde ook beter dan in het tweede kwartaal van 2019, voor het uitbreken van de coronacrisis. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse fastfoodketen.

Wereldwijd zag McDonald's de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal met 40,5 procent stijgen. In vergelijking tot diezelfde periode in 2019, toen er dus nog geen sprake was van een coronacrisis, steeg de omzet nog altijd met bijna 7 procent.

In de Verenigde Staten steeg de vergelijkbare omzet met 25,9 procent op jaarbasis, terwijl er in de rest van de wereld een plus van 75,1 procent werd genoteerd. In vergelijking tot het tweede kwartaal van 2019 ging het om omzetstijgingen van respectievelijk 14,9 en 2,6 procent.

De gerapporteerde omzet steeg afgelopen kwartaal met 57 procent naar 5,9 miljard dollar. Bij constante wisselkoersen liep de omzet met 49 procent op. 

De operationele winst steeg in de afgelopen maanden van 961 miljoen naar 2,7 miljard dollar. Netto verdiende de fastfoodketen in het tweede kwartaal 2,2 miljard dollar. Dat was een jaar geleden 484 miljoen dollar.

De winst per aandeel steeg van 0,65 naar 2,95 dollar. Dat was flink meer dan de 2,37 dollar waarop analisten volgens FactSet rekenden.

Het aandeel dreigt toch bijna een procent lager te gaan openen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
McDonald's Corp 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links