Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Kritiek op Just Eat Takeaway zwelt aan

Kritiek op Just Eat Takeaway zwelt aan

(ABM FN-Dow Jones) Lucerne Capital kan zich vinden in de kritiek die aandeelhouder Cat Rock Capital uitte op Just Eat Takeaway. Dit liet Lucerne dinsdagavond weten.

"We zijn het roerend eens met de constateringen en conclusies" van Cat Rock, aldus Lucerne, dat onder leiding staat van Pieter Taselaar en Thijs Hovers.

Het aandeel is volgens Lucerne enorm ondergewaardeerd, ondanks de leidende posities van de maaltijdbezorger, de sterke operationele prestaties en investeringen die zich uitbetalen.

"Lucerne is van mening dat deze ondermaatse prestatie een direct gevolg is van de aanhoudend slechte communicatie van het management, die de geloofwaardigheid bij de beleggers aanzienlijk heeft beschadigd", aldus de teleurgestelde aandeelhouder.

"Op deze waarderingsniveaus vinden wij dat het bedrijf geen toekomst heeft als zelfstandig bedrijf", zo klonk het.

Net als Cat Rock vindt Lucerne daarom dat Just Eat Takeaway zijn communicatie sterk moet verbeteren, agressief eigen aandelen moet gaan inkopen, gefinancierd door de verkoop van niet-kernactiviteiten, en moet onderzoeken of het de aandeelhouderswaarde kan verhogen met nieuwe strategische initiatieven. Cat Rock vindt dat Just Eat Takeaway moet kijken naar een fusie met een sectorgenoot.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 69% zegt kopen 36 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Jestbread 28 juli 2021 11:47
  quote:

  Franfran1000 schreef op 28 juli 2021 11:45:


  Als er 1 aandeel overgewaardeerd is, is dat Just Eat Takeaway wel. Bizar dat je een toko kunt runnen op verliezen en schulden. Zet daar eens de waardering van bijvoorbeeld Shell tegenover. Beleggers zijn echt krankjorum geworden. Dit systeem is echt zwaar ziek.
  Tesla heeft jarenlang niet anders gedaan en staat nog twintig keer zo hoog gewaardeerd dus waar heb je het in vredesnaam over?
 2. Franfran1000 28 juli 2021 12:05
  quote:

  Jestbread schreef op 28 juli 2021 11:47:


  [...]Tesla heeft jarenlang niet anders gedaan en staat nog twintig keer zo hoog gewaardeerd dus waar heb je het in vredesnaam over?


  Dat bevestigt nog meer mijn stelling dat beleggers krankjorum zijn geworden. Ze maken weliswaar winst (geen flauw idee of JET dat ooit voor elkaar gaat krijgen), maar de K/W-verhouding is te ridicuul voor woorden. Er wordt geen enkel risico meer door beleggers gezien, terwijl de Duitse autobouwers in elektrische voertuigen in opkomst zijn. Daarnaast is de opkomst van waterstof ook niet meer te ontkennen. Kortom beleggers schatten bedrijven totaal niet meer op waarde.
 3. forum rang 9 objectief 28 juli 2021 20:23
  quote:

  Franfran1000 schreef op 28 juli 2021 11:45:


  Als er 1 aandeel overgewaardeerd is, is dat Just Eat Takeaway wel. Bizar dat je een toko kunt runnen op verliezen en schulden. Zet daar eens de waardering van bijvoorbeeld Shell tegenover. Beleggers zijn echt krankjorum geworden. Dit systeem is echt zwaar ziek.


  De aandelen JET zijn spot goedkoop. RDS kan wel met goede resultaten komen, maar moet al jaren (en ook in de toekomst) spenderen
  in nieuwe energiebronnen. Ze hebben niet voor niks het dividend met 70% verlaagd.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

74,270 17 sep
-0,230 -0,31%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links