Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Recordomzet Apple

Recordomzet Apple
Beeld: Apple

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordomzet behaald dankzij een stijging van de verkopen bij al zijn productcategorieën. Het was ook qua winstontwikkeling het beste derde kwartaal ooit. Dit meldde de Amerikaanse techreus dinsdag nabeurs.

CFO Luca Maestri wees op nieuwe omzetrecords in alle geografische gebieden en een dubbelcijferige groei in alle productcategorieën. De operationele kasstroom kwam uit op 21 miljard dollar en Apple keerde zo'n 29 miljard dollar uit aan aandeelhouders.

"We bleven aanzienlijke investeringen doen in ons hele bedrijf om onze groeiplannen op lange termijn te ondersteunen", voegde Maestri toe.

In het derde kwartaal steeg de omzet van Apple met 36 procent op jaarbasis naar 81,4 miljard dollar, een record. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 73,33 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit 21,74 miljard dollar, of 1,30 dollar per aandeel. Hier rekenden analisten op 1,01 dollar.

De opbrengst uit de verkopen van iPhones lag in het derde kwartaal op 39,57 miljard dollar, van 26,42 miljard dollar een jaar eerder. 

De omzet uit iPads steeg van 6,58 miljard naar 7,37 miljard dollar en die uit de verkopen van Mac computers liep op van 7,08 miljard naar 8,24 miljard dollar.

Het aandeel Apple daalde nabeurs licht.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
APPLE INC. 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 ketchup 28 juli 2021 07:42
  Apple = super performer, maar thans aan 33 x de winst is het wel redelijk 'vol' gewaardeerd
  mocht het aandeel op winstnemingen wat corrigeren dan is het aan 125-130$ zeker koopwaardig
  de enorme berg cash die ze ieder kwartaal genereren staat Apple toe vol te blijven ontwikkelen
  de eigen aandelen inkoop zorgt continue voor ondersteuning en is een groot vangnet onder de koers, maar bomen groeien nu eenmaal niet tot aan de hemel, ook de Apple-boom niet

  bedrijven die op goede cijfers niet doorstijgen geven aan dat ze dicht tegen een voorlopige top zitten en er eerst een gezonde dosis lucht uit moet, wellicht zit Apple daar nu aan.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links