Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: dollar wint iets aan kracht

Valuta: dollar wint iets aan kracht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar loopt iets op ten opzichte van de euro in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag.

Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

"We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank.

Macro-economisch moet het nieuws vandaag uit de VS komen. Daar staan de orders voor duurzame goederen gepland, net als cijfers van Case Shiller over de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen. Die laatste wordt berekend door de Conference Board. Vrijdag is het de beurt aan de Universiteit van Michigan.

De euro/dollar handelde dinsdag op 1,1778.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links