Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Besi overtreft eigen verwachtingen

Besi overtreft eigen verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal van 2021 de eigen outlook overtroffen. Dit bleek dinsdagochtend uit de kwartaalcijfers van de Duivense toeleverancier van de halfgeleider industrie.

Besi zag de omzet afgelopen kwartaal met 58 procent op kwartaalbasis stijgen naar 226 miljoen euro. De onderneming rekende op een groei van 30 tot 40 procent. 

CEO Richard Blickman zei in een toelichting dat de bandbreedte werd overtroffen doordat er meer dan verwacht uit het orderboek werd uitgeleverd om aan de vraag van klanten te kunnen voldoen.

De orders kwamen uit op 200 miljoen euro, wat fors minder was dan de 327 miljoen euro in het eerste kwartaal. Wel is dat nog altijd bijna een verdubbeling op jaarbasis.

De brutomarge kwam, dankzij een gunstiger mix, uit op 62,1 procent en dit leverde een operationele winst op van 107 miljoen euro en een nettowinst van 93,5 miljoen euro. In de eerste drie maanden verdiende Besi 37,6 miljoen euro.

Besi ging uit voor het tweede kwartaal van een brutomarge van 58 tot 60 procent.

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal rekent Besi op een omzetdaling op kwartaalbasis van 5 tot 15 procent, in lijn met de seizoenspatronen, en een brutomarge tussen de 60 en 62 procent. De operationele kosten lopen naar verwachting met 5 tot 10 procent terug.

Topman Blickman zei dinsdag dat de opwaartse cyclus nog altijd intact is.

Eind juni had Besi voor 511 miljoen euro in kas, ondanks het werkkapitaal dat nodig was om de snelle omzetgroei te kunnen financieren.

Besi liet dinsdag weten het aandeleninkoopprogramma te verhogen met 60 miljoen euro tot 185 miljoen euro. Het programma zal ook worden verlengd tot eind oktober 2022.

Lange termijn

Begin juni verhoogde Besi reeds de doelstellingen voor de lange termijn.

Aanvankelijk mikte Besi op een omzet van 800 miljoen euro, maar inmiddels rekent het bedrijf op meer dan een miljard euro. Ook werd de halfgeleiderspecialist optimistischer over de brutomarge. Die doelstelling ging van 55 tot 60 procent naar 57 tot 62 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 89% zegt kopen 54 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Charlemagne 27 juli 2021 08:08
  chips shortage leidt tot snelle toename productie, totdat er weer veel te veel gemaakt worden en de boel weer volledig door te grote voorraden en overproductie in elkaar zakt, met navenant veel lagere marges en koersen.... bij uitstek een varkenscyclus die nu op zijn hoogtepunt aankomt, ik wacht dus maar af.....moet je niet kopen als ze laag staan en verkopen als ze hoog staan, of werkt dat tegenwoordig niet meer? 2 jaar geleden stond Besi nog op 23...........
 2. MicJo 27 juli 2021 09:09
  quote:

  jan de vakman schreef op 26 juli 2021 15:54:


  Besi houd de prognoses altijd aan de magere kant, ik heb dikke moed op een gouden plak,morgen!!

  Wat me opvalt: onder dit nieuwsbericht d.d. 27 juli 07:26 staat de reactie van jan de vakman d.d. 26 juli 15:54. Kun je een ouder bericht inclusief weergave datum en tijd in zijn geheel opnieuw plaatsen onder een nieuw bericht, zonder te quoten?

  (gaat inhoudelijk dus niet zozeer om Besi, maar meer om werking van het forum in het algemeen)
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BE Semiconductor Industries

79,060 24 sep
-1,900 -2,35%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links