Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: aanwas nieuwe leden Basic-Fit positief

Beursblik: aanwas nieuwe leden Basic-Fit positief
Beeld: Basic-Fit

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in de eerste helft van dit jaar conform verwachting gepresteerd, maar de aanwas van nieuwe leden en een versnelde uitrol van clubs in 2022 is positief. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.

De omzet bedroeg in het afgelopen halfjaar 53 miljoen euro, waar ING mikte op 56 miljoen euro, bij een onderliggend EBITDA-verlies van 12,5 miljoen euro. ING mikte op een verlies van 19 miljoen euro.

Belangrijker is volgens Zwartsenburg de aanwas aan nieuwe leden, die de analist sterk noemde. Het ledenbestand van 2,01 miljoen impliceert dat Basic-Fit binnen enkele weken alweer op de niveaus van eind 2020 zit.

Verder merkte ING op dat Basic-Fit een overeenkomst bereikte met banken omtrent de convenanten die aflopen tegen het einde van 2021 én 2022. "Dit voorkomt dat de coronacrisis problemen geeft voor wat betreft de convenanten", aldus Zwartsenburg.

ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 45,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag met 1,7 procent tot 36,10 euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Basic-Fit

38,120 17:27
-0,180 -0,47%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links