Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen donderdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De aandelenfutures stegen donderdag, vooruitlopend op nieuwe data die inzicht zullen geven in het herstel van de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen op de huizenmarkt.

Aandelen hebben na de koersdreun op maandag hun maandenlange rally alweer hervat, waardoor het grootste deel van de verliezen van begin van de week al weer zijn goedgemaakt. De focus ligt momenteel op de bedrijfscijfers, waarbij veel bedrijven tot dusver resultaten rapporteren die de verwachtingen van Wall Street overtreffen.

"De winsten blijven sterk en de vooruitzichten tonen aan dat de deltavariant van het coronavirus het herstel tot nu toe niet beïnvloedt", zei marktanalist Esty Dwek van Natixis Investment Managers. "Dat geeft de markt vertrouwen dat het herstel kan doorzetten", voegde Dwek toe.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Chicago activiteitenindex van juni, gevolgd door de bestaande woningverkopen en leidende indicatoren later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1787. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1791 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1792 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
Texas Instruments noteerde voorbeurs 5,2 procent lager, nadat de chipmaker woensdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. De outlook voor het lopende kwartaal is volgens marktvolgers evenwel aan de lage kant.

Dow heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 1,9 miljard dollar op een omzet van 13,9 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 2,72 dollar per aandeel. Het chemiebedrijf presteerde daarmee beter dan verwacht. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,5 procent hoger.

AT&T heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 1,87 miljard dollar, ofwel 0,21 dollar per aandeel, op een omzet van 44 miljard dollar. Het aandeel won voorbeurs 1,2 procent.

American Airlines en Nucor kwartaalcijfers komen voorbeurs ook nog met cijfers.

Nabeurs publiceren Twitter en Intel de resultaten over het tweede kwartaal.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,8 procent hoger op 4.358,69 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 34.798,00 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 14.631,21 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links