Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aalberts overtreft verwachtingen ruim

Aalberts overtreft verwachtingen ruim
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts heeft in de eerste zes maanden van 2021 flink beter dan verwacht gepresteerd, dankzij het geleidelijke economisch herstel in veel van de belangrijkste eindmarkten. Dit bleek donderdag uit de halfjaarcijfers van de onderneming.

De omzet steeg autonoom met 20,1 procent naar 1,51 miljard euro. De analistenconsensus mikte op een omzet van 1,43 miljard euro, met een autonome groei van 12 procent. 

In een tussentijdse update over de eerste vier maanden van 2021 meldde Aalberts reeds een autonome groei van 15 procent.

De operationele winst (EBITA) steeg van 122 miljoen naar 226 miljoen euro. Dat is beduidend meer dan de 170 miljoen euro waar analisten op rekenden. De marge kwam uit op 14,9 procent. Dat was een jaar eerder 9,5 procent en eind 2020 stond de marge op 10,8 procent. Analisten hadden gerekend op een margestijging tot 12 procent.

De winst voor amortisatie verdubbelde bijna van 86 naar 169 miljoen euro.

Outlook

Aalberts heeft voor 2021 nog geen kwantitatieve outlook gegeven. Wel merkte het bedrijf op dat het de tweede jaarhelft met een goed orderboek is begonnen.

Voor 2022 mikt het bedrijf op een EBITA-marge van meer dan 14 procent, iets dat volgens ING haalbaar is.

Verder merkte Aalberts op dat het de investeringen dit jaar en de komende jaren zal opvoeren om de expansieplannen te kunnen financieren.

Voor december dit jaar staat een beleggersdag gepland.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AALBERTS NV

57,340 19 jan
+1,980 +3,58%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links