Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Daimler bevestigt meevaller

Daimler bevestigt meevaller
Beeld: Daimler

(ABM FN-Dow Jones) Daimler heeft in het tweede kwartaal de resultaten fiks hoger zien uitkomen dan de verwachtingen in de markt, zoals het vorige week al opmerkte in een tussentijdse update. Dit bleek donderdag uit de definitieve kwartaalcijfers van de Duitse autobouwer.

Daimler noemde vorige week onder meer een gunstige productmix, dito prijzen en een aanhoudende focus op de kosten als redenen voor de meevaller. Wel benadrukte de fabrikant dat het nog altijd tegenwind ondervindt van de beperkte beschikbaarheid van halfgeleiders.

De fabrikant behaalde een omzetstijging op jaarbasis van 30,2 naar 43,5 miljard euro. Dit leverde een EBIT op van 5,2 miljard euro, waar in het tweede kwartaal van 2020 nog een verlies werd gemeld van 1,7 miljard euro. Aangepast voor bijzondere posten kwam de EBIT, zoals Daimler vorige week al onthulde, uit op 5,4 miljard euro. Analisten rekenden op slechts 4,3 miljard euro. 

Netto verdiende Daimler 3,7 miljard euro, tegenover een verlies van 1,9 miljard euro in het tweede kwartaal van 2020.

De industriële vrije kasstroom kwam uit op 2,6 miljard euro waar vooraf in de consensus volgens Daimler rekening werd gehouden met krap 1,8 miljard euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Daimler 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Daimler

83,160 26 nov
+83,160 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links