Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: AEX heeft top gezet

Video: AEX heeft top gezet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De recente korte termijn uitbraak in de AEX boven de 740 punten is teniet gedaan door de scherpe daling gisteren. Hierdoor lijkt de top gemaakt te zijn op 747,35 punten. Dit zegt technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets dinsdag voor de camera van ABM Financial News.

"De trendbreuk onder de 734 punten lijkt het begin te worden van een grotere correctie in het maken van een lange termijn hogere bodem", aldus Van den Akker.

Een cruciale korte termijn steun ligt volgens de analist op 722-718 punten. 

"De verwachting luidt dat deze steun in de komende dagen gebroken gaat worden en dan kunnen de koersen hard vallen richting de eerste horizontale steun op circa 686 punten."

Na een kortstondig herstel en lagere top tussen de weerstand op 718 en 715 punten mag er volgens Van den Akker uiteindelijk een daling verwacht worden tot circa 657 punten. 

"Daarmee zou de koers een hogere bodem weten te maken boven de horizontale steun op 650 punten binnen de lange termijn stijgende trend."

Klik hier voor: AEX heeft top gezet

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:46 Onrust en rentevrees zetten hele AEX in het rood
  2. 09:12 AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. PJMB1 20 juli 2021 17:26
    quote:

    Stephanus1987 schreef op 20 juli 2021 17:08:

    Ach joh, dat technische geneuzel. Ik geloof nog wel een beetje in steunlijnen maar dan houdt het ook op. En de 718 hebben we niet gezien op de slotborden dus voorlopig niks aan de hand. Wat stress en geld van tafel richting de halfjaarcijfers.
    Er zijn nog zat aandelen die veel lager staan dan voor Covid uitbraak en waar nu het geld tegen de plinten klotst, dus zolang er geen al te gekke dingen in de wereld gebeuren, zie ik geen reden waar die sterke correctie vandaan moet komen. Ik vind die technische analyses zonder fatsoenlijke onderbouwing klinkklare onzin van die grafiek/koffiedikkijkers
  2. Henkie de Halfgare Handelaar 22 juli 2021 13:46
    "De verwachting luidt dat deze steun in de komende dagen gebroken gaat worden en dan kunnen de koersen hard vallen richting de eerste horizontale steun op circa 686 punten."

    "...we hangen aan een zijden draadje...."

    Intussen staat de AEX alweer op 739, maar we wachten rustig af. Of wordt het alweer tijd om de visie te herzien? Er zijn vast wel een hoop lijnen te vinden voor een positieve verhaal.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,86 13:33
-9,21 -1,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links