Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Futures VS wijzen op herstel

Futures VS wijzen op herstel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten lijken dinsdag met winst te gaan openen, na de koersverliezen van maandag.

De futures wijzen op een koersherstel van ongeveer een half procent.

Of de correctie inmiddels achter de rug is, daarover zijn beursexperts het niet eens. Vooral de impact van de vlot oplopende coronabesmettingen door de deltavariant zorgt voor onzekerheid.

Macro-economisch is het een rustige dag, met in de VS louter cijfers over de woningbouw op de rol. Verder openen weer heel wat bedrijven de boeken. Voorbeurs is de beurt onder meer aan Halliburton en Manpower en vanavond nabeurs let de markt vooral op de resultaten van Netflix.

De euro/dollar handelde op 1,1784. Olie werd iets duurder. De prijs voor een bitcoin daalde met bijna 6 procent, waardoor er inmiddels weer minder dan 30.000 dollar hoeft te worden betaald.

Bedrijfsnieuws

Maandagavond was er nabeurs ook al de nodige reuring. IBM en PPG kwamen met cijfers. 

IBM overtrof de verwachtingen en herhaalde de outlook voor heel dit jaar. Het aandeel lijkt bijna 4 procent hoger te gaan openen.

Dit geldt niet voor PPG, waar de openingsindicatie bijna 56 procent in het rood staat. PPG realiseerde in het tweede kwartaal een flink hogere omzet, dankzij hogere prijzen en volumes, en verhoogde het dividend aanzienlijk. De volumegroei viel volgens de CEO wel tegen, vanwege leveringsproblemen en tekorten, onder meer van grondstoffen voor coatings.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag met stevige verliezen gesloten. De Dow Jones index daalde 2,1 procent naar 33.962,04 punten en de breder samengestelde S&P 500 index verloor 1,6 procent op 4.258,49 punten. Techbeurs Nasdaq werd 1,1 procent goedkoper op 14.274,98 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links