Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: goed tweede kwartaal AkzoNobel verwacht

Beursblik: goed tweede kwartaal AkzoNobel verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal de resultaten flink zien stijgen. Dit is de verwachting van analisten.

AkzoNobel profiteerde tijdens de coronacrisis van klussers die hun eigen huis aanpakten. De vraag van veel beleggers is, hoe duurzaam deze trend is als de economie weer opengaat.

Bank of America denkt dat de markt wellicht het cyclische herstel van de industriële tak van AkzoNobel over het hoofd ziet. Performance Coatings was in 2019 goed voor 60 procent van de groepsomzet en historisch gezien is de winstgevendheid van deze tak zelfs nog groter.

De analistenconsensus rekent voor het tweede kwartaal op een omzet van 2.438 miljoen euro. Dat zou flink meer zijn dan de 1.987 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2020. De EBITDA stijgt volgens de analisten van 321 naar 434 miljoen euro en de operationele winst van 207 miljoen naar 335 miljoen euro. Aangepast voor eenmalige posten zou de verfgigant uitkomen op een EBIT van 346,9 miljoen euro.

Outlook

AkzoNobel stelde bij de cijfers over het eerste kwartaal op schema te liggen voor de doelstelling voor dit jaar om een zogeheten 'return on sales' te realiseren die 50 basispunten hoger ligt dan de 15,0 procent die er over 2020 kon worden gerapporteerd. In het eerste kwartaal steeg dit percentage van 10,4 naar 13,6 procent.

Voor heel 2021 mikt het analistenkorps op een omzet van 9.471 miljoen euro met een operationeel resultaat van 1.250 miljoen euro, of 1.303 miljoen euro rekening houdend met eenmalige posten.

AkzoNobel opent woensdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde maandagmiddag 1,8 procent lager op 104,80 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Akzo Nobel

98,940 17 sep
-2,310 -2,28%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links