Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: kwartaalupdate Just Eat Takeaway kent twee gezichten

Beursblik: kwartaalupdate Just Eat Takeaway kent twee gezichten
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway kwam met gemengde resultaten over het tweede kwartaal. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING donderdag.

"De groei was erg gezond, maar wel iets minder dan we hadden verwacht, vooral vanwege de VS", zei Hesselink. Maar daar staat volgens de analist tegenover dat Just Eat in het Verenigd Koninkrijk het juist beter dan verwacht deed en marktaandeel blijft winnen.

De maaltijdbezorger is wel een stuk verliesgevender dan Hesselink had verwacht. Dit is vooral het gevolg van de VS en Canada, waar de fees werden gemaximaliseerd en de pandemie langer aanhoudt. Dit laatste biedt volgens ING ook weer kansen om sneller aan marktaandeel te winnen, maar dat kost wel geld.

Kortom, investeringen lonen, vooral in de Britse markt, maar volgens Hesselink onderstreepte de update van vanochtend ook dat het herstel van de groei in de VS vermoedelijk langer zal duren en kostbaarder zal zijn dan hij eerder dacht.

ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 130,00 euro. Just Eat Takeaway daalde donderdag 7,7 procent naar 69,49 euro. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 87% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

74,270 17:36
-0,230 -0,31%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links