Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: solide cijfers NSI

Beursblik: solide cijfers NSI
Beeld: NSI

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in de eerste helft van dit jaar sterke resultaten geboekt, waarbij zowel de winst per aandeel als de intrinsieke waarde groeide. Dit oordeelde analist Vivien Maquet van Degroof Petercam woensdag, die het koersdoel voor NSI verhoogde van 40,00 naar 42,50 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

De aangetrokken resultaten markeren de aantrekkelijke portefeuille en de veerkracht van de waarderingen, aldus de analist.

Zoals verwacht ziet NSI de huuractiviteiten aantrekken in de markt, vooral vanuit het midden- en kleinbedrijf, maar minder vanuit grote ondernemingen. "Dit ligt in lijn met onze taxaties, gezien we verwachten dat de leegstand zal dalen tot 7,5 procent tegen het einde van het jaar", aldus de analist.

Degroof verwacht verder niet de ramingen aan te hoeven passen, omdat het al mikt op een herstel in de tweede helft van dit jaar. Ook hield het er al rekening mee dat de outlook voor de winst per aandeel aan de bovenkant van de bandbreedte zou uitvallen. Het vastgoedfonds mikt nu op een EPRA winst per aandeel van 2,30 tot 2,35 euro, terwijl eerder nog werd gemikt op 2,25 tot 2,35 euro.

Degroof hanteert voor sectorgenoten inmiddels hogere multiples, waardoor ook de waarderingen voor NSI omhoog konden. Als gevolg kwam Degroof tot een hoger koersdoel. De huidige korting ten opzichte van de voorziene EPRA in 2022 van 20 procent noemde Maquet onterecht, gezien de veerkrachtige waardering van de portefeuille en de verbeterde outlook.

Het aandeel NSI steeg woensdagochtend met 0,1 procent tot 36,55 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Stevige winstdruk bij kantorenfonds NSI
  2. 18 apr Beursblik: NSI bevestigt outlook na matig kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NSI

17,520 18 apr
0,000 0,00%
Premium

Stevige winstdruk bij kantorenfonds NSI

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links