Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoelen ArcelorMittal en Aperam

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoelen ArcelorMittal en Aperam
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft in aanloop naar de halfjaarcijfers de koersdoelen voor ArcelorMittal en Aperam verhoogd.

Analist Alan Spence verhoogde het koersdoel voor ArcelorMittal van 38,00 naar 40,00 euro en voor Aperam van 46,00 naar 47,00 euro. De analist besloot zijn koopaanbeveling voor ArcelorMittal te handhaven en het Houden advies voor Aperam bleef ook ongemoeid.

Spence verhoogde zijn taxaties voor zowel ArcelorMittal als Aperam. Voor Mittal ging zijn raming voor de EBITDA met 13 procent omhoog naar ruim 4,8 miljard dollar in het tweede kwartaal. En voor heel 2021 verhoogde de analist zijn taxatie zelfs met 20 procent naar 17,7 miljard dollar. Daarmee zit Jefferies ruim boven de analistenconsensus van respectievelijk 4,6 en 15,5 miljard dollar.

Ook voor Aperam gingen de ramingen omhoog. Voor het tweede kwartaal mikt Spence niet langer op een EBITDA van 190 miljoen maar op 203 miljoen euro. En voor 2021 ging de verwachting van 647 miljoen naar 704 miljoen euro. Daarmee zit Jefferies wel iets lager dan de analistenconsensus. Die rekent op respectievelijk 215 en 706 miljoen euro.

Reden voor de hogere ramingen is dat de goede trend uit het eerste kwartaal ook doorzette in het tweede kwartaal, aldus Spence. Voorraden werden afgebouwd, de prijzen stegen, net als de doorlooptijden. De orderboeken vulden zich steeds beter, aldus de analist, en het tweede kwartaal zal volgens hem "een significante margeverbetering" laten zien.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam 75% zegt kopen 8 stemmen
ArcelorMittal 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Aperam 17:35
    47,800
    -2,23% -1,090
  2. 26,000
    +0,66% +0,170

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links