Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zuid-Afrika verlengt alcoholban

Zuid-Afrika verlengt alcoholban
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De regering van Zuid-Afrika heeft besloten om in de strijd met het coronavirus het verbod op de verkoop van alcohol te verlengen tot en met 25 juli. Dit maakte de regering zondag bekend.

"Ons gezondheidssysteem blijft onder druk", zei president Cyril Ramaphosa zondag.

Ook blijft de avondklok van kracht en zijn bijvoorbeeld de scholen tot 26 juli gesloten.

Wel mogen restaurants weer beperkt open.

Zuid-Afrika besloot eind juni al tot strengere maatregelen in verband met de coronacrisis en stelde toen een alcoholban in.

Analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux meent dat AB InBev meer last heeft van het Zuid-Afrikaanse alcoholverbod dan Heineken, omdat Zuid-Afrika relatief belangrijker is voor de Belgische brouwer.

Bij AB InBev omvat Zuid-Afrika ongeveer 5 procent van het operationeel resultaat, en bij Heineken maar circa 2 procent, aldus de analist. "Het is wel interessant om te zien dat Zuid-Afrika na de vorige volledige lockdown in januari snel hersteld is; februari en maart waren prima maanden. Ik begrijp dat het tweede kwartaal tot nu toe ook behoorlijk sterk moet zijn geweest, met natuurlijk een eenvoudige vergelijkingsbasis", aldus Withagen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev 67% zegt kopen 3 stemmen
Heineken 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 12 juli 2021 12:24
  Opmerkelijk dat president Cyril Ramaphosa het aandurft om een alcoholverbod in te stellen en te verlengen.
  Deze nieuwe president (sinds 2019) bleef een beetje onder de radar, omdat Zuid Afrika veel interne problemen ,zoals een diepgewortelde corruptie heeft. Het land is daarbij zwaar getroffen door Covid.

  Cyril Ramaphosa is een man, die zegt de corruptie hard te willen aanpakken. Als ik naar zijn daden kijk wat er in zijn periode is gedaan tegen corruptie is dat best veel (hele vooruitgang). Hij durft het op te nemen tegen de elitaire top. Zo is oud president Zuma vandaag de gevangenis ingegaan! U zegt, maar daarmee is de corruptie nog lang niet verdwenen in Zuid Afrika, dat klopt.

  Toch is Cyril een man om in de gaten te houden. Het afroepen van een alcoholverbod (enige ter wereld) geeft aan dat hij een doorzetter is, die niemand ontziet (ook de eigen achterban).

  Cyril wordt verweten door "white extremist' dat hij niks tegen de boeren moorden doet, maar dat is onjuist. Als je naar de cijfers kijkt is het percentage witte boeren dat door geweld wordt vermoord erg klein. Daarbij bezitten de witte boeren 70% van de agrarische gronden. Er moet iets aan deze ongelijkheid gedaan worden. Cyril benoemd het feit dat vooral vrouwen en kinderen slachtoffer van de misdaad zijn. Verkrachting is een enorm probleem in Zuid Afrika. Hij gaat het aanpakken.

  www.aljazeera.com/news/2020/10/12/s-a...

  www.thepresidency.gov.za/press-statem...

  www.bbc.com/news/world-africa-57797007

  Oud president Zuma is vandaag de gevangenis ingegaan, ondanks de protesten, erg moedig van Cyril.

  Cyril verdient meer steun. Hij is in staat om Zuid Afrika naar een hoger niveau te krijgen, erg jammer dat Covid hem dat onmogelijk maakt. Europa ga deze president helpen, laat hem niet in de kou staan.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AB InBev 20 mei
  51,210
  +0,27% +0,140
 2. Heineken 20 mei
  89,420
  +0,56% +0,500

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links