Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: JPMorgan Cazenove haalt OCI van verkooplijst

Beursblik: JPMorgan Cazenove haalt OCI van verkooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft vrijdag het advies voor OCI verhoogd van Onderwogen naar Neutraal.

Analisten van de Amerikaanse zakenbank zijn te spreken over de sterke ontwikkeling van de stikstofprijzen. Die hogere prijzen zullen leiden tot een snellere afbouw van schulden en een sterk rendement op de vrije kasstroom, zo voorzien de analisten.

JPMorgan merkte op dat OCI net als andere cyclische chemie-aandelen massaal van de hand werden gedaan, ondanks opwaartse bijstellingen van de consensus in de afgelopen weken vanwege de zorgen over de duurzaamheid van de huidige vraag en hogere prijzen.

JPMorgan zag dat de bezettingsgraad in de Europese chemiesector in het tweede kwartaal 100 tot 200 basispunten lager lag dan de historische piekniveaus, hetgeen suggereert dat er ruimte is voor een verdere stijging van de bezettingsgraad en daarmee de winsten in de komende twee tot drie kwartalen.

"Daarmee is er ook ruimte voor verdere verhogingen van de consensus voor cyclische aandelen en koersstijgingen in de tweede helft van het jaar, zeker gezien de aandelen onder druk hebben gestaan", aldus de marktvorsers van de Amerikaanse zakenbank.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 73% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

25,280 13:08
+0,260 +1,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links