Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Shell

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Shell
Beeld: Shell International Limited

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 18,60 naar 19,15 Britse pond en herhaalde het Outperform advies.

Shell zal bij de komende halfjaarcijfers een aandeleninkoopprogramma lanceren en dat is een kwartaal eerder dan Credit Suisse had verwacht. Deze meevaller is te danken aan de sterke operationele vrije kasstroom van de energiereus. Daarvan wil Shell 20 tot 30 procent uitkeren aan de aandeelhouder.

De analisten denken dat Shell aan het einde van het tweede kwartaal op een schuld van 66,5 miljard dollar zat. De doelstelling van Shell is 65 miljard dollar.

Bij een olieprijs van circa 70 dollar voor een vat Brent, kan Shell volgens Credit Suisse een operationele vrije kasstroom realiseren van 50 miljard dollar. Uitgaande van een uitkeringspercentage van 30 procent, betekent dit dat er 15 miljard dollar richting de aandeelhouders stroomt, waarvan 5 miljard dollar in de vorm van dividend.

Kwartaalcijfers

Credit Suisse denkt dat Shell in het tweede kwartaal een winst behaalde van 5,45 miljard dollar. De consensus samengesteld door Vara mikt op 4,3 miljard dollar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 85% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

17,182 17 sep
-0,118 -0,68%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links